Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Verrassende finale vrouwen MBO zaalvoetbal in Utrecht

KNVB Media
KNVB Media
31 maart 2017, 11:05

Veel zaalvoetbalwedstrijden in Sportcentrum Galgenwaard. - Foto: KNVB Media

De voorronde van het NK zaalvoetbal werd 30 maart in Utrecht gehouden. Het evenement kwam voort uit een samenwerking tussen de KNVB, Schoolsport en het Platform Bewegen& Sport.

Bewegen staat centraal in deze samenwerking. Er werd dan ook de hele dag gevoetbald in Sportcentrum Galgenwaard door vijftien mannen- en vijf vrouwenteams.

Van het ROC Midden Nederland deden naast het Sportcollege ook vier mannenteams mee van het Techcollege en vijf van het B&A-college. Bij de vrouwen maakte het Welzijn College wederom haar entree, en stuntte die dag zelfs door de finale te halen.

Ruime cijfers

De kampioen van vorig jaar bij de mannen – MBO Utrecht financieel – was ook dit jaar weer van de partij en maakte de verwachting meer dan waar. In de finale werd het Sportcollege met ruime cijfers verslagen.

De verrassende winnaar bij de vrouwen was het Sportcollege, die dus het Welzijn College na knap tegenstand in de finale opzijzette.

De gehele dag voetbalden ruim 150 mbo-studenten vier wedstrijden voordat de kruisfinales plaatsvonden. Dankzij de leiding van zes KNVB-scheidrechters werden de ruim veertig wedstrijden in goede banen geleid.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen