Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Regenboogbal voor diversiteit bij clubs in Amsterdam

KNVB Media
KNVB Media
12 oktober 2016, 16:04

Wethouder Van der Burg bij SV Kadoelen. - Foto: Tessa Tebbenhof

Tijdens de Coming Outdag op dinsdag 11 oktober overhandigde wethouder Sport van de gemeente Amsterdam, Eric van der Burg, de eerste regenboogbal aan SV Kadoelen in Amsterdam-Noord.

Voetbal is voor iedereen, ongeacht huidskleur, seksuele voorkeur, afkomst of religie. Met het overhandigen van de regenboogbal wil de KNVB, in samenwerking met de gemeente Amsterdam en de John Blankenstein Foundation specifiek aandacht vragen voor diversiteit binnen de voetbalverenigingen in de stad en de sociale acceptatie van homo’s en lesbiennes vergroten.

Met het overhandigen van de regenboogbal wil de KNVB aandacht vragen voor diversiteit binnen voetbalverenigingen

De meeste sporters kiezen voor een vereniging om vriendschappen te sluiten en plezier te maken op en buiten het veld. Voor het gevoel van saamhorigheid. Maar dat gevoel is niet vanzelfsprekend voor iedereen. Soms worden sporters buitengesloten, vaak  vanwege seksuele geaardheid, afkomst, handicap of chronische ziekte. Trainers, vertrouwenspersonen en bestuurders kunnen daar verandering in brengen. 

Regenboogbal aanvragen

Het overhandigen van de regenboogbal is de aftrap voor een aantal andere acties die in het sportseizoen 2016/'17 in Amsterdam plaats gaan vinden. Aanvoerders van Amsterdamse teams (vanaf de B-junioren) kunnen namens hun elftal een regenboogbal aanvragen.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen