Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bekerfinales zaalvoetbal op 28 april in Westervoort

KNVB Media
KNVB Media
18 april 2023, 15:36

De bekerfinales zaalvoetbal in district Oost worden vrijdag 28 april in Westervoort gespeeld. - Foto: KNVB Media

Op vrijdag 28 april 2023 vindt de finale van de districtsbeker zaalvoetbal Oost plaats in Sports Planet de Pals in Westervoort. Er worden drie finales gespeeld: vrouwen (19.00 uur), B-categorie mannen (20.15 uur) en A-categorie mannen (21.30 uur). Sportclub Olympic organiseert de finales in afstemming met de KNVB.

Apeldoornse burenstrijd bij de vrouwen

De avond start om 19.00 uur met de bekerfinale bij de vrouwen. De finalisten zijn twee clubs die hemelsbreed dicht bij elkaar liggen: Victoria Boys 1 - sc Klarenbeek 1. Beide teams zijn in het voorjaar niet in de hoofdklasse ingestroomd en dat is toch verrassend te noemen. Victoria Boys uit Apeldoorn versloeg namelijk in de halve finale de huidige koploper van de hoofdklasse. Ook tegenstander sc Klarenbeek 1 heeft in de beker een team uit de hoofdklasse verslagen. Het belooft dus een spannende strijd te worden! Wordt de beker meegenomen naar Apeldoorn of gaat hij naar Klarenbeek?

Categorie B mannen: 1e klasse 1 levert beide finalisten

Na de bekerfinale vrouwen gaan we verder met de bekerfinale categorie B mannen: HZVV 2 - sc Genemuiden 1. Deze finalisten zijn de overgebleven kandidaten uit de 1 e t/m 4e klasse. Ze spelen in dezelfde competitie. Daarin zijn zes punten naar HZVV 2 gegaan. HZVV 2 is dan ook bijna kampioen van de 1e klasse 1. Maar dat zegt uiteraard niets over de bekerstrijd, want finales zijn vaak wedstrijden op zich. sc Genemuiden 1 heeft bijna alle bekerwedstrijden met grote overtuiging gewonnen en komen met vertrouwen richting Westervoort komen. Beide teams hebben een lange weg afgelegd en zijn gebrand om de beker mee naar huis te nemen.

Categorie A mannen: finalisten uit Hoofdklasse 

De laatste finale van de avond gaat om 21.30 uur van start. Welk team gaat er met de beker in de categorie A vandoor: Bordkrijt 1 of Madereros CF 1? Beide teams komen uit in de Hoofdklasse en versloegen op weg naar de bekerfinale sowieso één ploeg uit de Topklasse. Zowel Bordkrijt 1 als Madereros CF 1 spelen in de hoofdklasse G en daar wordt een anderhalve competitie gespeeld. In de onderlinge wedstrijden heeft Madereros CF 1 in de competitie twee keer thuis met 4-2 gewonnen en er is één keer gelijk gespeeld. Bordkrijt 1 heeft daarentegen in de halve finale van de beker de kampioen van de hoofdklasse G uitgeschakeld. Wie o wie gaat er in de categorie A met de beker naar huis?

De finales worden gespeeld in Sports Planet de Pals in Westervoort. Er is plek voor ongeveer 200-250 supporters en de horeca is vanaf de tribunes te bereiken. Het adres is Emmerik 5, 6931 HC Westervoort.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen