Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

SVI ontvangt cheque van Zwaluwenjeugdactie

KNVB Media
KNVB Media
15 maart 2019, 10:48

De jeugd van SVI is blij met de cheque van 7.500 euro. - Foto:

Ate Brunnekreef, coördinator van de Zwaluwenjeugdactie district Oost, heeft op donderdag 7 maart een cheque van 7,500 euro overhandigd aan het bestuur van SVI. Het clubhuis van de vereniging uit Zwolle is in 2015 met toestemming van de gemeente omgebouwd tot buurthuis.

In 2015 werd door SVI in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (stichting MVO de Siggels) een zogenaamd beweegpark in Zwolle-Zuid geopend. Met het realiseren van het Kids Court stelde de club zich ten doel in de toekomst vele doelgroepen uit de wijk, waaronder kinderen met een beperking, sport- en spelactiviteiten aan te bieden. Hiervoor heeft de vereniging een subsidie ontvangen van 15.000 euro van de Zwaluwen Jeugd Actie.

Ledverlichting

Bij de stichting MVO de Siggels was behoefte ontstaan om het Kids Court frequenter te gaan gebruiken en vroeg een subsidie aan bij de Zwaluwen Jeugd Actie voor de aanleg  van ledverlichting rond dit court. De voetballende jeugd van SVI was bij de cheque overhandiging aanwezig. Zij hebben wekelijks een aantal activiteiten op het sportcomplex de Siggels en namen allemaal deel aan de  Zwaluwen Jeugdbeker. Daarmee hebben zij het goede doel ondersteund.

Verschillende doelgroepen van de club en de wijk maken nu gebruik van het kidscourt. Zo is er walking football, zijn de kinderen van de sportbso hier actief, net als kinderen met fysiotherapeutische klachten.

Extra activiteiten

De nieuwe ledverlichting maakt het in de toekomst mogelijk om ’s avonds extra activiteiten voor de club en de bovengenoemde verschillende doelgroepen te organiseren. Dit geeft de club en de wijk een impuls voor nog meer sport en bewegen voor iedereen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen