Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Arbitragecongres Oost groot succes

KNVB Media
KNVB Media
22 januari 2019, 12:05

Björn Kuipers interviewt Pim Weghorst. - Foto: Marga Straver-Gerritsen © Living-Art Fotografie

In Oldenzaal vond op 12 januari het COVS Arbitragecongres plaats. Een kleine vierhonderd KNVB-officials en -clubscheidsrechters werden vanaf 9 uur welkom geheten in Partycentrum Rouwhorst.

Björn Kuipers nam het ochtendprogramma voor zijn rekening. De aanwezigen hingen van begin tot eind aan de lippen van de sympathieke ondernemer uit Oldenzaal. Kuipers heeft niet alleen internationaal een enorme staat van dienst, maar ook in Nederland dragen zijn collega’s uit Oost-Nederland hem op handen door zijn duidelijke, eerlijk en heldere blijk op de arbitrage. Wereldsterren als Ronaldo en Messi hebben respect voor Kuipers en weten dat er een goudeerlijke scheidsrechter op het veld staat.

Workshop

Na Kuipers’ lezing interviewde hij Pim Weghorst, een scheidsrechterstalent uit de regio, waarna hij het stokje overdroeg aan de workshopleiders. De aanwezige scheidsrechters konden allemaal een workshop volgen van KNVB-docent Patrick Voogsgeerd over coaching vanuit de intentie van de scheidsrechter en van betaald voetbalscheidsrechter Rob Dieperink over mentale weerbaarheid en non-verbale communicatie. Ze konden daarnaast ook hun spelregelkennis testen tijdens de Socrative workshop. Tussen de workshops door genoten de aanwezigen van een prima verzorgde lunch.

Ab van Buuren (70), heeft tijdens het jaarlijks arbitragecongres van de landelijke scheidsrechtersvereniging COVS, de waarderingsprijs gekregen. De eervolle fluit, waarbij ook een insigne en een oorkonde hoort, werd uitgereikt door de Commissaris van de Koning Andries Heidema, die geassisteerd werd door de Burgemeester van Oldenzaal Patrick Welman.

Lange loopbaan

Van Buuren is gestart in 1979 en heeft 32 jaar zijn scheidsrechters loopbaan gecombineerd met diverse andere taken. Zo had de COVS al snel door dat hij oog had voor talentvolle scheidsrechters, waardoor Van Buuren vanaf 1992 portefeuillehouder was in deze discipline.  Hij heeft veel scheidsrechters onder zijn hoede gehad waaronder ook Kuipers. David van de Graaf en Bennie Nijhuis waren de andere twee kandidaten voor de gouden scheidsrechtersfluit. Zij werden na een spannende stemronde respectievelijk tweede en derde. Volgend jaar is het de beurt aan district Zuid I.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen