Gelderse voorronde NK MBO Zaalvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
30 maart 2017, 14:29

Foto: KNVB Media

Doetinchem, een van de speelsteden van WEURO 2017, was dinsdag gaststad van het zaalvoetbalkampioenschap voor ROC's in Gelderland. In de prachtige ambiance van de Topsporthal arena werd gestreden om een finaleplaats voor het landelijke kampioenschap op 19 april, later dit jaar. 

Zowel de mannen als de vrouwen waren goed vertegenwoordigd. De vrouwen speelden met vijf teams in één poule. ROC Rijn IJssel mocht zich na al hun wedstrijden de winnaar noemen. De zes mannenteams speelden eerst in poules van drie teams, waarna kruisfinales werden gespeeld.

Na een zinderende tweede kruisfinale, waar penalty’s voor de beslissing moesten zorgen, stonden het ROC Nijmegen en Astrum College in de finale. Met groot machtsvertoon greep het Astrum College naar de titel en vertegenwoordigen zij de provincie Gelderland bij de landelijke finales.

Sportiviteitsprijs

Recordinternational en bondsridder Samir Makhoukhi.

Sportiviteit en respect speelde een belangrijke rol tijdens dit toernooi. De bekende zaalvoetballer  Samir Makhoukhi (recordinternational van het Nederlands zaalvoetbalteam) heeft als ambassadeur van dit toernooi benadrukt dat men op een sportieve en respectvolle manier met elkaar dient om te gaan.

Dat was ook terug te zien in de wedstrijden. Spelers helpen elkaar van de grond en beslissingen van de scheidsrechters werden zonder weerwoord aanvaard. Om extra aandacht te besteden aan de normen en waarden rondom het zaalvoetbal werd er een sportiviteitsprijs uitgereikt aan de meest sportieve speler en keeper (dames en heren).

Samenwerking

Om dit toernooi tot een succes te maken, hebben studenten van de Opleiding Sport en Bewegen van het Graafschap College hard gewerkt. In de samenwerking met andere partijen is gekozen voor lokale verbindingen met Sportservice Doetinchem en de Scheidsrechtersvereniging SDO Doetinchem. Daarmee laat het Graafschap College zien voortdurend met de omgeving en het beroepenveld in contact te staan.

ZaalvoetbalLees alles over zaalvoetbal.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven