Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ROC van Twente en Landstede naar finale MBO NK zaalvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
20 maart 2017, 11:00

De afgevaardigden uit Overijssel voor het MBO NK Zaalvoetbal zijn bekend. - Foto: KNVB Media

Het Sportbureau van het ROC van Twente hield op woensdag 15 maart voor de vierde keer de voorronde van het MBO NK Zaalvoetbal voor de regio Overijssel. De voorronde werd gespeeld in het Topsportcentrum IISPA in Almelo. De deelnemende teams kwamen van verschillende MBO-scholen uit Overijssel: Aventus, Landstede, Deltion, Alfa College en het ROC van Twente.

Bij de dames wist Landstede alle poulewedstrijden te winnen.  De strijd voor de overige finaleplek ging tussen Deltion, ROC van Twente Commercieel en ROC van Twente Sociaal Cultureel Werk. Deltion lukte het om in de laatste poulewedstrijd ROC van Twente Commercieel te verslaan en hierdoor de finale te bereiken. Hierin bleek Landstede een maatje te groot. De dames van Landstede wonnen overtuigend en werden daarom de terechte 'Kampioen van Overijssel'.

Het Damesteam Landstede pakte het kampioenschap van Overijssel.

Bij de heren was er in poule A al snel een duidelijke rangschikking en plaatsten Team Landstede 1 en Team ROC van Twente Almelo zich voor de halve finale. In poule B was het tot de laatste wedstrijd spannend en wisten team Deltion en Team ROC van Twente Enschede de halve finale te bereiken.

Beide teams van het ROC van Twente wisten in deze halve finale Landstede en Deltion uit te schakelen en stonden vervolgens tegenover elkaar in de finale. Team ROC van Twente Almelo won deze eindstrijd met 3-1.

ROC Twente Almelo versloeg in de eindstrijd ROC Twente Enschede.

De dames van Landstede en de heren van het ROC van Twente hebben zich hierdoor geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op 19 april in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. Op dit toernooi spelen ze tegen de andere provinciale kampioen.

Het NK Zaalvoetbal is een initiatief van het platform Bewegen en Sport van de MBO Raad, de KNVB en de mbo-scholen. De organisatie is in handen van regionale mbo-scholen. Zij vinden bewegen en sport van essentieel belang om een gezonde en actieve leefstijl te bevorderen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen