Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

SV Juliana ’32 ontvangt cheque van Zwaluwen Jeugd Actie

KNVB Media
KNVB Media
15 juni 2016, 9:01

Zwaluwen Jeugd Actie ondersteunt sportverenigingen en maakt het daarmee mogelijk voor teams om te sporten met specifieke vragen. - Foto: KNVB Media

Het team voor kinderen met een vorm van autisme van SV Juliana '32 nam donderdag 9 juni een cheque in ontvangst uit handen van Ate Brunnekreef, districtscoördinator Zwaluwen Jeugd Actie van de KNVB district Oost.

Zwaluwen Jeugd Actie ondersteunt sportverenigingen en maakt het daarmee mogelijk voor teams om te sporten met specifieke vragen. Het geld dat het ASSteam nu heeft ontvangen wordt besteed aan scholing en extra begeleiding voor de training van deze doelgroep en samenwerking met autismeteams uit de regio.

Net dat beetje extra nodig

Deze kinderen hebben soms net dat beetje extra nodig om een goede training en wedstrijd te kunnen spelen

Initiatiefneemster Janine Vet is blij met het geld: "Deze kinderen hebben soms net dat beetje extra nodig om een goede training en wedstrijd te kunnen spelen. Wij zijn heel erg blij met deze subsidie." Berthil Huiskes, is namens Juliana'32 extra opgetogen. "Dit was de eerste aanvraag die sv Juliana ’32 heeft gedaan voor deze doelgroep. Het is geweldig dat die is gehonoreerd. Alle kinderen hebben recht om te kunnen sporten. Wij zijn verheugd dit voor deze doelgroep in Hengelo te kunnen bieden."

In samenwerking met Peter van Meerten van Prosoc, die ook autismeteams traint bij Richtersbleek in Enschede en DRC’12 in Almelo bereikt de actie steeds meer kinderen met autisme met een normale tot hoge intelligentie die graag willen voetballen, maar voor wie dit binnen het G-voetbal en regulier niet passend is.

Onvoorspelbaar wordt voorspelbaar

Tijdens de training wordt het onvoorspelbare van het voetbal voorspelbaar gemaakt. Er wordt geïnvesteerd in structuur, veiligheid, plezier en discipline. Er wordt vriendelijkheid, duidelijkheid, respect en regels geboden. Deze kinderen hebben hier grote behoefte aan.

Op deze manier wordt er een veilige sportomgeving gecreëerd, waarin deze doelgroep de mogelijkheid heeft om op hun eigen passende manier plezier te kunnen beleven aan het voetbalspel. Waarbij zelfvertrouwen, een goed gevoel voor zelfwaarde, verantwoordelijkheid en respect wordt gecreëerd. Waar mogelijk is het doel om spelers door te laten stromen naar reguliere teams en trainers voldoende op te leiden om deze kinderen binnen reguliere teams op een juiste manier te coachen. 'Normaal' waar het kan en op maat waar nodig.

SV Juliana '32 SV Juliana '32 Meer informatie onder jeugd/autivoetbal.
Proscoc Proscoc Meer informatie over het team bij Prosoc. Zwaluwen Jeugd Actie Zwaluwen Jeugd Actie Zwaluwen Jeugd Actie komt elk jaar in actie om kinderen te helpen die door een spierziekte of andere beperking extra hulp nodig hebben om te kunnen voetballen. Bekijk de site wanneer je met je team of vereniging iets wilt doen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen