Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Aftrap warm-up programma bij Heino

KNVB Media
KNVB Media
2 april 2015, 12:02

Foto:

Bij voetbalvereniging Heino heeft maandag de kick-off van het Conti Warm Up programma plaatsgevonden.

Een programma dat de komende jaren verder wordt ontwikkeld om de kennis over de warming-up te vergroten bij amateurvoetballers. Onder leiding van Martijn Reuser, oud-profvoetballer en assistent-trainer van Oranje onder 15, volgde de B1 van Heino de eerste warming-up clinic van het seizoen.

 

De jonge voetballers deden diverse oefeningen. "De warming-up is een dynamisch onderdeel van de training, waarbij de intensiteit steeds verder wordt verhoogd", aldus Reuser. Ook werd uitgebreid stilgestaan bij verschillende invalshoeken, en bestaande oefenstof en ideeën vanuit de vereniging.

 

De KNVB is samen met de officiele 'warming-up partner' Continental dit traject gestart om de kwaliteit van de warming-up te vergroten. Uit onderzoek blijkt dat amateurvoetballers het belang erkennen, maar onvoldoende kennis hebben over de uitvoering ervan. Je kunt het risico op blessures minimaliseren en het is onmisbaar om goede prestaties te kunnen leveren.

 

Goede voorbereiding

 

Heino is één van de zes verenigingen waarmee het programma wordt ontwikkeld. Alle beschikbare informatie over warmlopen wordt gebundeld en getest bij deze clubs.

 

"Een goede voorbereiding kan al een wereld van verschil betekenen, maar daar is in het amateurvoetbal niet altijd voldoende aandacht voor", beaamt ook KNVB-arts Edwin Goedhart. Uit het onderzoek blijkt tevens dat amateurvoetballers weinig plezier halen uit de warming-up. Daarom worden diverse 'fun-elementen' getest om het leuker te maken. Op die manier wordt de kennis bij voetballers op een leuke en laagdrempelige wijze vergroot.

 

Erwin Vonderman, hoofd jeugdopleidingen bij Heino: "Als vereniging hechten wij veel waarde aan blessurepreventie. Dit is hier een belangrijk onderdeel van. Als vereniging heb je hier bepaalde gedachten over, maar het initiatief van de KNVB en Continental vult ons hier goed bij aan. Op die manier kunnen wij gezamenlijke kennis bundelen, creëer je variatie in de oefeningen en wordt de warming-up leuker."


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen