Overlijden Lid van Verdienste Klaas de Jonge

KNVB Media
KNVB Media
8 juni, 15:58

Klaas de Jonge, meer dan 60 jaar vrijwilliger bij sc Heerenveen, overleed afgelopen dinsdag op 91 jarige leeftijd. - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft het trieste bericht ontvangen dat Klaas de Jonge dinsdag 5 juni op 91-jarige leeftijd is overleden. Hij was meer dan zestig jaar vrijwilliger bij sc Heerenveen. Onder meer als (jeugd)bestuurslid, lid van de museumcommissie, lid van Aktie’67, beheerder van de Pronkkeamer, gastheer, coördinator rondleidingen en leider van het tweede elftal.

De Jonge, erelid van sc Heereenveen, werd op 9 december 1994 benoemd tot 'Heer van Heerenveen', een eretitel die slechts voor een selecte groep is weggelegd. In 2005 ontving hij een koninklijke onderscheiding - Lid in de orde van Oranje Nassau - vanwege zijn vele vrijwilligerswerk bij sc Heerenveen en Thialf.  

Grote inzet

De gouden KNVB-waarderingsspeld (1994) en de onderscheiding Lid van Verdienste van de KNVB (2014) die aan Klaas de Jonge zijn uitgereikt, symboliseren de grote inzet van De Jonge voor het amateurvoetbal en het voetbal in zijn algemeenheid. Hij is zo’n 25 jaar actief geweest in de jeugdcommissie van voetbalvereniging Heerenveen.

Ons medeleven gaat uit naar zijn familie, en directie en medewerkers van sc Heerenveen. Wij wensen iedereen veel sterkte met dit verlies.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven