Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voetbal als kloppend dorpshart

KNVB Media
KNVB Media
27 mei 2016, 12:32

Voetbalclubs uit de gemeente Opsterland kwamen samen om te spreken over de toekomst van het voetbal. - Foto: KNVB Media

Op initiatief van de KNVB en de buurtsportcoaches in de gemeente Opsterland is met de voetbalclubs uit de gemeente gesproken over de toekomst van het voetbal. Hoe ziet het voetballandschap eruit in 2025? Wat zijn de kansen en bedreigingen? Hoe kunnen de voetbalclubs, maar wellicht ook andere (sport-)verengingen zich hierop voorbereiden?

Het is het kloppend hart van een dorp

Erik Baas, verenigingsadviseur van de KNVB in de regio Friesland informeerde de aanwezige clubs over de te verwachten krimpcijfers, de voetbalparticipatie in Opsterland ten op zichte van omliggende gemeentes en in vergelijking met landelijke cijfers. Wethouder Piet van Dijk ziet als bestuurder zelf het liefst dat het voetbal binnen de dorpen blijft bestaan. “Mensen moeten om de hoek naar een club kunnen, of dat er nou eentje van honderd of driehonderd leden is. Dat is van wezenlijk belang. Het is het kloppend hart van een dorp.”

Vervolg

De bijeenkomst krijgt de komende jaren een vervolg.  Van Dijk: “Het is goed om ervaringen en ideeën uit te blijven wisselen. Daar profiteren we samen van.”

Voetbal als kloppend dorpshart Voetbal als kloppend dorpshart Het volledige verslag is hier te lezen.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen