Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Unieke kansen voor verenigingen in Brainport Eindhoven-regio

KNVB Media
KNVB Media
13 maart 2023, 12:11

De UEFA, KNVB en diverse samenwerkingspartners willen de finale gebruiken als stimulans voor het meiden- en vrouwenvoetbal in de Brainport-regio. - Foto: KNVB Media

De UEFA Women’s Champions League Final 2023 wordt op zaterdag 3 juni gespeeld in het Philips Stadion in Eindhoven. Zowel Jacky Groenen met Paris St. Germain als Daniëlle van de Donk met Olympique Lyon proberen deze finale nog te bereiken, om zich uiteindelijk eventueel ‘Queen of Football’ te mogen noemen.

Naast dat dit een spectaculaire voetbalavond wordt met hoogwaardig voetbal en veel entertainment, willen UEFA, de KNVB en diverse samenwerkingspartners deze finale gebruiken als stimulans voor het meiden- en vrouwenvoetbal in de Brainport-regio.

UEFA Women’s Champions League Final Legacy

De doelstelling is om door middel van deze finale een blijvende ‘legacy’, een erfenis, achter te laten in het meiden- en vrouwenvoetbal. Het sportieve doel wat we, samen met de verenigingen, gaan realiseren is de groei van het aantal geregistreerde actieve vrouwelijke trainers bij de amateurverenigingen in de regio Brainport Eindhoven. We willen verenigingen inspireren meer vrouwelijke trainers te werven en hen te begeleiden en op te leiden voor een rol binnen de amateurvereniging.

Wat gaan we precies doen?

Deze legacy loopt tot en met het komende seizoen 2023/’24. Aan het einde van dat seizoen willen we het aantal geregistreerde actieve vrouwelijke trainers verhoogd hebben met 55 procent, naar minimaal 175. Om dit resultaat samen te bereiken, enthousiasmeren we de amateurverenigingen in de Brainport Eindhoven-regio om met elkaar meer vrouwen als trainer te gaan werven.

De volgende activiteiten worden hiervoor ingezet:

  • Online informatiesessie voor verenigingen op dinsdag 21 maart 19:00
  • Informatiesessies bij amateurverenigingen, verzorgd door KNVB
  • Speciale bijeenkomsten ‘Womens Only’ van het KNVB Welkomstprogramma
  • Een Masterclass ‘Champions League Coaching’ op vrijdagmiddag 2 juni.
  • Bijeenkomsten voor alle trainers in het meiden- en vrouwenvoetbal
  • Netwerkbijeenkomsten met vrouwelijke trainers in Brainport-regio (najaar 2023)

Wat bieden we verenigingen?

Verenigingen die actief met deze ‘legacy’ aan de slag gaan, bieden we unieke incentives:

  • Wanneer een vereniging gastheer is van informatiesessie voor potentiële vrouwelijke trainers, met minimaal vijftien vrouwelijke deelnemers, ontvangt de vereniging 15 kaartjes voor de UEFA Champions League Finale op zaterdag 3 juni 16.00 uur.
     
  • Wanneer vrouwelijke trainers gaan deelnemen aan het Welkomstprogramma (in mei, juni of najaar 2023) is de registratie bij de KNVB voor dit en seizoen 2023-2024 gratis.
     
  • Vrouwelijke trainers die zich nu al aanmelden voor het Welkomstprogramma ontvangen één kaartje voor de masterclass op vrijdagmiddag 2 juni. (wanneer zij geregistreerd worden door de vereniging in Sportlink als trainer bij een jeugdteam)
     
  • Vrouwelijke trainers die zich in seizoen 2023/’24 aanmelden voor een vervolgopleiding (na deelname aan het Welkomstprogramma) maken kans op een voucher voor de vergoeding van een gedeelte van de kosten van de vervolgopleiding. (bijvoorbeeld Opleiding Pupillentrainer)

Hoe kan jouw vereniging meedoen?

Wanneer jouw vereniging dit unieke moment ook wil gebruiken voor het werven van vrouwelijke trainers of een andere stimulans voor het meiden- en vrouwenvoetbal, meld je dan aan via dit formulier. Je wordt dan uitgenodigd voor de online informatiesessie op dinsdag 21 maart.

Wil jij nu al een informatiesessie bij jouw vereniging organiseren? Of heb je een vraag? Stuur dan een mail naar marketing@knvb.nl. Wij nemen dan contact met je op. Alle informatie, waaronder legacy en kaartverkoop, over UEFA Women’s Champions League Final 2023, vind je hieronder.

UEFA Women's Champions League Final UEFA Women's Champions League Final Klik hier voor meer informatie.

Welkomstprogramma jeugdtrainers Welkomstprogramma jeugdtrainers Klik hier voor meer informatie.

Programma Meer vrouwen in Voetbal Programma Meer vrouwen in Voetbal Klik hier voor meer informatie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen