Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nieuwe bijeenkomsten over het begeleiden van jeugdvoetbalcoaches

KNVB Media
KNVB Media
20 februari 2023, 15:53

De KNVB organiseert bijeenkomsten over het begeleiden van jeugdvoetbalcoaches - Foto: KNVB Media

In het najaar van 2022 vonden bijeenkomsten plaats over de toegevoegde waarde van een Hoofd Opleiding. Eén van zijn of haar belangrijkste taken is het begeleiden van jeugdvoetbalcoaches (trainers en/of coaches), want zij spelen een cruciale rol in het plezier en de ontwikkeling van kinderen. Sterker nog: jeugdvoetbalcoaches zijn stopreden nummer één voor jeugdvoetballers. Vanaf 20 maart 2023 organiseert de KNVB daarom bijeenkomsten met als thema ‘het begeleiden van jeugdvoetbalcoaches’.

In deze nieuwe reeks bijeenkomsten gaan we dieper in op hoe trainersbegeleiding er precies uit kan zien. Daarmee willen we verenigingen (nog verder) op weg helpen met het begeleiden van hun kader. Door hen bij de bijeenkomsten te informeren en inspireren over trainersbegeleiding én hen dit in de praktijk te laten zien, dragen we eraan bij dat:

  • Kinderen nog meer plezier aan het voetballen beleven;
  • Kinderen een nog prettigere, veiligere voetbalomgeving ervaren; 
  • Kinderen de mogelijkheid krijgen om zich nog beter te ontwikkelen;
  • Kinderen nog langer blijven voetballen;
  • Jeugdvoetbalcoaches (beginnende én ervaren) steeds beter invulling kunnen geven aan hun rol;
  • Jeugdvoetbalcoaches nog meer plezier en voldoening halen uit hun rol;
  • Jeugdvoetbalcoaches zich langer aan de vereniging binden;
  • Jeugdvoetbalcoaches zich nog beter kunnen ontwikkelen, waardoor zij jeugdvoetballers nog beter kunnen begeleiden en waardoor zij in de toekomst wellicht een rol als Hoofd Opleiding, Voetbalkadercoach of andere functie gaan vervullen om op hun beurt de nieuwe jeugdvoetbalcoaches te begeleiden.

Begeleiding in de praktijk

De bijeenkomsten zullen tussen 20 maart en 21 april bij verschillende verenigingen gehouden worden. In een avondprogramma van slechts drie uur ga je, na een stukje uitleg over wat trainersbegeleiding is en waarom het zo belangrijk is, het veld op om een begeleidingsmoment te volgen tijdens een jeugdtraining en dit vervolgens na te bespreken. De bijeenkomsten zijn geschikt voor Bestuursleden jeugdvoetbal, leden van de Technische Commissie, Hoofden Opleiding (of Technisch Jeugdcoördinatoren, Coördinatoren onder-, midden- of bovenbouw of Voetbalkadercoaches) of voor de jeugdvoetbalcoach die het meest bij de jeugdopleiding betrokken is. Per vereniging zijn twee deelnemers toegestaan.

Begeleiden? Ja, natuurlijk!

Meld je dan aan voor een van de bijeenkomsten die we bij jou in de regio gaan organiseren.

Themabijeenkomsten 'Het begeleiden van jeugdvoetbalcoaches' Themabijeenkomsten 'Het begeleiden van jeugdvoetbalcoaches' Klik hier voor het overzicht van alle bijeenkomsten en schrijf je in!

 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen