Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Niemand buitenspel, ook als er even geen geld is

KNVB Media
KNVB Media
31 oktober 2022, 10:53

Al 275 amateurverenigingen doen mee aan het programma 'Niemand Buitenspel'. - Foto: ING/Bram Schilling

Voor 1 op de 11 kinderen is voetballen niet vanzelfsprekend door financiële moeilijkheden thuis. Daarom hebben de KNVB en ING het programma 'Niemand Buitenspel' geïntroduceerd. Inmiddels doen al 275 amateurverenigingen mee aan het programma.

Door geldzorgen kan de contributie van de voetbalclub één van de kosten zijn die niet meer betaald kunnen worden. Terwijl blijven sporten in moeilijke tijden juist éxtra belangrijk is. Vaak zijn er lokale en landelijke voorzieningen die het mogelijk te maken om te blijven voetballen. Of ermee te beginnen.

Handen ineen

ING, KNVB, SchuldenlabNL, de VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute (NSR) hebben daarom de handen ineengeslagen om via het programma 'Niemand Buitenspel' de mensen op de mogelijkheden tot ondersteuning te wijzen.

Hoe werkt het?

Via een gratis online training leidt ING mensen op tot Financieel Contactpersoon. Deze staat dicht bij de leden en kan hen die het nodig hebben, begeleiden bij de ondersteuning van de contributiebetaling. Zo kan een kind blijven voetballen en behoudt de vereniging een lid. En niet alleen dat, ook voor nieuwe leden wordt de drempel om lid te worden van de voetbalvereniging verlaagd dankzij de kennis en hulp van de Financieel Contactpersoon. 

275 verenigingen

Naast de 275 verenigingen die zich hebben aangesloten zijn er 200 mensen werkzaam als Financieel Contactpersoon binnen hun vereniging. Wil je meer informatie en/of jouw vereniging aanmelden? Dat kan via de link naar het formulier hieronder. ING neemt daarna contact met je op. Je ontvangt na aanmelding – naast meer informatie over het programma – kosteloos een communicatiepakket bestaande uit posters en tafelkaarten.

Aanmelden Aanmelden Klik hier om je vereniging aan te melden voor 'Niemand Buitenspel'.

Meer informatie Meer informatie Klik hier voor meer informatie over 'Niemand Buitenspel'.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen