Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Eindafrekening rekening-courant 2020/'21

KNVB Media
KNVB Media
6 juli, 13:46

Binnen Sportlink Club kunnen verenigingen hun eigen eindafrekening 2020/’21 opvragen en bekijken. - Foto: KNVB Media

Het einde van het seizoen betekent ook het opstellen van de eindafrekening voor clubs. Het effect van de eindafrekening verschilt per vereniging. Dit wordt veroorzaakt door de impact van het seizoen 2020/’21.

De belangrijkste wijzigingen op de ‘normale’ eindafrekening zijn:

  • Niet uitvoeren incasso’s (januari t/m mei)
  • Restitutie wedstrijdgelden (geen kosten deelname Regio Cup)
  • Lagere doorbelasting BUMA, SENA & Videma. Deze partijen hebben aangegeven geen kosten in rekening te brengen voor de periode waarin de kantines gesloten waren.
  • Lagere tuchtkosten, officialkosten, doorbelaste zaalhuur, etc.
  • In verband met de strakke planning van de eindafrekening worden de doorbelaste officialkosten van het laatste speelweekend van de Regiocup niet meer in de eindafrekening van 2020/’21 verwerkt, maar in de Rekening-courant van het seizoen 2021/’22.

Deze week zijn de eindafrekeningen van de Rekening Courant (R/C) tussen de KNVB en de verenigingen door de financiële administratie opgesteld. Binnen Sportlink Club kunnen verenigingen hun eigen eindafrekening 2020/’21 opvragen en bekijken. Daarnaast kunnen de verenigingen de gedetailleerde gegevens van de R/C per kostensoort beoordelen. De financiële administratie heeft de ontvangen (handmatige) betalingen verwerkt tot en met vrijdag 25 juni 2021.

Financiële afwikkeling op 15 juli

De financiële afwikkeling van de eindafrekening vindt plaats op 15 juli 2021. Als de eindafrekening een ‘te betalen bedrag’ toont, dient op deze datum voldoende saldo op de bankrekening te staan, zodat de automatische incasso kan worden uitgevoerd. Als de vereniging een ‘te ontvangen bedrag’ heeft staan, dan zal deze per 15 juli 2021 worden ontvangen.

Vragen over de eindafrekening

Als er inhoudelijke vragen zijn over de specificaties, kan er - bij voorkeur per e-mail - contact opgenomen worden met de afdeling Contact. 

KNVB Contact

Voor aanvullende vragen aan de KNVB.

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen