Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hoe zorgen we er samen voor dat zo veel mogelijk jongeren met plezier kunnen blijven voetballen?

KNVB Media
KNVB Media
21 oktober 2019, 8:11

De KNVB gaat graag in gesprek met verenigingen om te kijken hoe de uitstroom van de oudste jeugd beperkt kan worden. - Foto: KNVB Media

Een uitgangspunt bij het organiseren van de competities is altijd om zo veel mogelijk mensen met plezier te laten voetballen. In de praktijk merken we helaas steeds vaker dat het bij de oudste jeugd moeilijk is om dat principe na te leven. Met als gevolg dat er in deze leeftijdscategorie een hoge uitstroom is. Ook blijkt uit de cijfers dat het voor verenigingen steeds lastiger wordt om jongeren te laten doorstromen van de jeugd naar de senioren, een prestatief tweede team op de been te brengen en worstelen veel verenigingen met zaterdag-/zondagvoetbal.

Graag gaan we met verenigingen in gesprek om te kijken of zij de problematiek herkennen en welke oplossingen er in hun ogen mogelijk zijn.

Hoe zorgen we er samen voor dat zo veel mogelijk jongeren met plezier kunnen blijven voetballen? Hoe zorgen we er samen voor dat zo veel mogelijk jongeren met plezier kunnen blijven voetballen? Lees het hele volledige artikel op KNVB Assist.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen