Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Resultaten enquête onder spelers categorie B

KNVB Media
KNVB Media
13 juli 2018, 13:30

Resultaten enquête zijn bekend - Foto: KNVB Media

Het afgelopen jaar heeft de KNVB steeds meer klachten ontvangen over het afzeggen en verplaatsen van wedstrijden in de B-categorie. Dit leidt tot veel ergernis bij niet alleen spelers maar ook wedstrijdsecretarissen, en andere bestuursleden. Daarnaast zijn er meerdere verzoeken binnengekomen om minder wedstrijden te spelen. Voor de KNVB reden om deze problematiek aan een nader onderzoek te onderwerpen.

In april is er een enquête gehouden onder 3600 B-categorie spelers uit district Noord en Oost. De spelers is onder andere gevraagd een keuze te maken uit een viertal scenario’s met een verschillend aantal wedstrijden per seizoen. Uit de resultaten blijkt dat met name spelers in de laagste klasses (reserve 6e en 7e klasse) liever minder wedstrijden spelen dan nu het geval is. Daarnaast hebben de voetballers ook suggesties gedaan om de competitie in de B-categorie te verbeteren. Deze suggesties en de andere uitkomsten uit deze enquete staan in het rapport hieronder (2 pagina’s).

De bevindingen uit het rapport krijgen een vervolg door middel van een pilot poule met 10 teams in de reserve 6e klasse zondag in district Noord. 


  • Tags:

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen