Automatisch doorschuiven van niet gespeelde wedstrijden

KNVB Media
KNVB Media
13 maart, 16:09

Vanaf het weekend van 31 maart/1 april is in de districten West I en II de doorschuifregeling van kracht. - Foto: KNVB Media

Vanaf het weekend van 31 maart en 1 april is in de districten West I en West II de doorschuifregeling van kracht (artikel 2.3.7. uit het Handboek competitiezaken amateurvoetbal). Dat betekent dat incidentele wedstrijden, die in het weekend geen doorgang vinden, automatisch doorschuiven naar de dinsdagavond (zaterdagvoetbal) of donderdagavond (zondagvoetbal) in de daaropvolgende week.

Deze regeling geldt alleen voor wedstrijden van de standaardelftallen mannen (1e t/m 5e klasse). In onderling overleg, met akkoordverklaring van beide verenigingen en met onmiddellijke berichtgeving aan alle betrokkenen, kan van speelavond/-tijd worden veranderd. De niet gespeelde wedstrijden moeten echter plaatsvinden in de week die volgt op de oorspronkelijke wedstrijddatum.

Dubbele wedstrijd

Mocht de KNVB al een achterstallige wedstrijd hebben vastgesteld en gaat daarna incidenteel een wedstrijd op zaterdag of zondag niet door, dan heeft de eerder aangekondigde achterstallige wedstrijd voorrang boven de automatisch door te schuiven wedstrijd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven