Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bekerfinalemaand in Noord en Oost afgesloten in Ede

KNVB Media
KNVB Media
2 mei 2017, 12:00

Geslaagde bekerfinale-avonden in de districten Noord en Oost. - Foto: KNVB Media

De maand april is voor de districten Noord en Oost de maand van de bekerfinales zaalvoetbal. In de meeste gevallen wonnen de favorieten de bekerfinales, maar gelukkig waren er zoals het hoort bij de bekercompetitie, af en toe een verrassende winnaar.

Finale-avonden in Noord 

Vrijdag 7 april werd de bekerfinalemaand afgetrapt in Drachten. Op de 'Noordelijke Ladies Night', waar de koppeling van bekerfinale en een Eredivisiewedstrijd van de vrouwen zaalvoetbal al jaren en goed gevulde Snij Noordhal trekt, werd de bekerfinale bij de vrouwen gewonnen door VIOD uit Driezum.

Het winnende team van vv Gieten.

Een week later, vrijdag 14 april, namen twee noordelijke teams het tegen elkaar op in de landelijke KNVB Bekerfinale: Drachtster Boys tegen Nieuw Roden. De Friese vrouwen konden na een aantal verloren finales eindelijk de beker in de lucht tillen.

Vrijdag 21 april werd het in Vries een fantastisch zaalvoetbalfeest op noordelijke mannen bekerfinale-avond, waar na afloop tot in de vroege uurtjes doorgefeest werd. De beide teams van zvv Urk verloren de finale, maar droegen wel bij aan een fantastische derde helft in de kantine van de sporthal. vv Gieten en gastheer zvv Reuz wonnen de districtsbekers.

Finale-avond Oost

Het winnende team van Morado CF.

Vrijdag 28 april werd de allereerste oostelijke bekerfinale-avond in samenwerking met zvv Ede gehouden. De drie verschillende bekerfinales werden op één avond gespeeld. Als eerste won het tweede team van de gastheer de finale met ruime cijfers van Sparta E. 3. Bij de vrouwen bood SVI de eerste helft goed weerstand tegen Exstudiantes Zwolle, maar na rust konden ze Exstudiantes niet meer tegenhouden.

Morado en zvv Sparta/ De Laak 2 kregen in de laatste wedstrijd het publiek op de banken. zvv Sparta speelde vol passie en inzet, terwijl Morado meer op techniek de wedstrijd probeerde te winnen. Beide ploegen hielden elkaar mooi in evenwicht. Pas na strafschoppen mocht Morado de beker omhoog houden.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen