Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Competitie zaalvoetbal voor meiden onder 18 gepland

KNVB Media
KNVB Media
6 november 2016, 12:24

Bij Hovocubo is al veel aandacht voor meidenzaalvoetbal. - Foto: KNVB Media

Enkele zaalvoetbalclubs in de Eredivisie Vrouwen en de KNVB geven meiden in de leeftijdscategorie onder 18 jaar de kans om te zaalvoetballen in competitieverband.

In het vrouwenzaalvoetbal zijn momenteel nog maar enkele meidenteams actief. De meeste Eredivisie-verenigingen zijn enthousiast over het idee. Op dit moment heeft pas 30 procent van de clubs een O-18 meidenteam. De hoop is dat in het seizoen 2017/2018 dit voor alle verenigingen geldt.

Ook internationaal wordt vrouwenzaalvoetbal gestimuleerd. Op de Youth Olympic Games komt er misschien voor O-18 (jongens en meiden) een competitie. De FIFA denkt op dit moment na op welke wijze teams zich kunnen plaatsen voor deze competitie. In de wandelgangen wordt ook gesproken over een WK voor nationale teams in 2020.

Eerste wedstrijd

Drachtster Boys, KTP Nieuw Roden en Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau zijn de verenigingen die er al mee aan de slag zijn gegaan. Op 11 november is de eerste wedstijd voor deze ‘Eredivisie meiden’ in Sportcentrum Leek. Het is het voorduel van de strijd tussen de vrouwen van KTP Nieuw Roden en Drachtster Boys.

De deelnemers hopen door deze opzet meer meiden te interesseren voor zaalvoetbal. In de komende periode is er nog meer aandacht. Zo houdt Hovocubo 18 december voor de tweede maal het Westfries kampioenschap voor meiden tot 17 jaar.

Futsal Girls Cup

De wedstrijden worden gespeeld in sporthal de Opgang in Zwaag. De Eredivisie-speelsters van Hovocubo zijn aanwezig. In Heerhugowaard komen op 4 januari 2017 de meiden O-14,O-16 en O-19 in actie tijdens het toernooi ‘Futsal Girls Cup’, georganiseerd door Reiger Boys.

Verenigingen die interesse hebben in meidenzaalvoetbal kunnen contact opnemen met Marius Privee.

Marius Privee

Medewerker zaalvoetbalontwikkeling

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen