Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Veldvoetbalclubs integreren zaalvoetbal in de opleiding

KNVB Media
KNVB Media
23 mei 2016, 14:33

Ook Feyenoord ziet zaalvoetbal bij de jeugd als een belangrijk onderdeel van de opleiding. - Foto: KNVB Media

In de Haarlemmermeer speelden de pupillenteams van SCW, VVC, RKDES en Kagia een zaalvoetbalcompetitie. Na afloop van deze pilot waren er veel enthousiaste geluiden te horen.

Zo zeer zelfs dat de KNVB samen met Luis Carrera (VVC),en Rick Gerritsen (bestuurslid technische zaken FC Lisse) een pupillencompetitie met twaalf verenigingen uit de omgeving probeert op te zetten voor het nieuwe seizoen. De uitgangspunten voor deze competitie is om zo dicht mogelijk in de buurt te spelen, op vaste momenten en ook in vaste sporthallen. De samenwerkende partijen willen met de leeftijdscategorieën O8 t/m O13 aan de slag.

Hulk

Het belang van zaalvoetbal in de opleiding van jeugdspelers wordt steeds meer erkend. Topploegen als Feyenoord, Ajax en PSV gebruiken zaalvoetbal bijvoorbeeld om de handelingssnelheid van de spelers te vergroten. In kleine teams komen ze veel aan de bal en dat maakt het spelletje ook leuk. 

In Brazilië is het al langer gebruik dat toppers in hun jeugd ook in de zaal spelen. Bijvoorbeeld Hulk - de spits van Zenith St. Petersburg - gaf onlangs in een interview aan dat je veel van wat je leert in het zaalvoetbal kunt gebruiken op het veld. 

Interesse

Verenigingen die interesse hebben om mee te doen met deze competitie kunnen informatie krijgen bij de genoemde mensen of een e-mail sturen naar marius.privee@knvb.nl.

 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen