Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Succesvol symposium meiden- en vrouwenvoetbal bij FC Volendam

KNVB Media
KNVB Media
1 december 2015, 16:40

Foto:

Voorafgaand aan de interland Nederland - Japan is er een symposium over meiden- en vrouwenvoetbal gehouden in het stadion van FC Volendam. In totaal waren er circa 40 deelnemers, afkomstig vanuit verschillende verenigingen. Het thema en doel van het symposium was: ‘Samen werken aan een betere positie van de meiden en vrouwen binnen het voetballen’.

Het symposium werd geopend door Aart Korenhoff, technisch coördinator meiden en vrouwen, en Louisse Vonk, verenigingsadviseur, met algemene informatie over de KNVB en samenwerkingsovereenkomsten die er mogelijk zijn.

Vervolgens heeft Olga Lungren van vereniging ’t Gooi met de aanwezigen gedeeld hoe zij het meiden- en vrouwenvoetbal binnen de vereniging organiseren en op welke manieren er wordt samengewerkt. Een mooie overstap naar de volgende spreker, Luis Carrera, die de samenwerking tussen vier voetbalverenigingen in de Haarlemmermeer, sportservice Noord-Holland en de KNVB heeft gepresenteerd. Een mooi praktijkvoorbeeld waarbij verenigingen elkaar versterken.

Ajax

Aan Benno Nihom van Ajax de eer om de laatste presentatie te verzorgen. Natuurlijk erg interessant om te horen wat de visie van een BVO is en hoe zij het een en ander organiseren en samenwerken.

Uiteraard konden de deelnemers na het symposium vanaf de tribune genieten van de OranjeLeeuwinnen.

Als je meer informatie wilt over dit symposium of zelf plannen hebt op het gebied van meiden- en vrouwenvoetbal kan je contact opnemen met Aart Korenhoff via aart.korenhoff@knvb.nl of 06-20972117.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen