Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Enthousiasme bij start zaalcompetitie

KNVB Media
KNVB Media
9 december 2014, 12:25

Foto:

In de afgelopen maand benaderde KNVB-zaalvoetbal West II in de omgeving van Rotterdam verenigingen om mee te doen aan een F-pupillen competitie. Afgelopen zondag startte deze competitie, ondanks dat twee teams in de laatste week zich af hadden gemeld. Teams van Feyenoord, de Betrokken Spartaan en De Spartaan'20 openden deze wedstrijdenreeks in sporthal Kralingen, die zes wedstrijddagen duurt.

Veel enthousiasme bij de leiders, ouders en natuurlijk bij de voetballertjes. De pupillen namen aan het einde van iedere wedstrijd een shoot-out, dit was een belevenis voor deze voetballertjes. Nieuw is Xerxes/DZB, dat heeft aangegeven mee te willen doen en zij staan in het programma voor de volgende wedstrijden.

 

In de voetbalwereld tonen steeds meer professionele verenigingen interesse in zaalvoetbal. Spelers als Ronaldo, Messi en Neymar vertellen in filmpjes en brochures van de UEFA over hun ervaringen met zaalvoetbal.

 

De Nederlandse top drie, Ajax, PSV en Feyenoord hebben ook interesse in het zaalvoetbal. Ajax doet op dit moment mee aan een reguliere jeugdcompetitie in de zaal voor E-pupillen. De aandacht voor het voetballen in de zaal is gebaseerd op differentieel leren; kinderen leren vaardigheden door op verschillende ondergronden te spelen, met verschillende ballen en natuurlijk andere ruimtes.

 

Aan het einde van de competitie wil de KNVB van ouders, trainers en spelertjes hun mening horen over bepaalde zaken. Een belangrijk uitgangspunt van de competitie is, dat de kinderen zo dicht mogelijk bij hun woonplek kunnen zaalvoetballen. Volgend seizoen 2015/’16 komt er voor F- en E-pupillen in Nederland op maandagavond een aanbod voor zaalvoetbal. De clubs worden hierover geïnformeerd.

 

Meer weten over zaalvoetbal? Neem dan contact op met west2-zaalvoetbal@knvb.nl.

 

Uitslagen 7 december 2014

Feyenoord AV F1 - Spartaan'20 F1 4-6

De Betrokken Spartaan F1 - Feyenoord AV F1 6-3


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen