Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen Eredivisie zo snel mogelijk voortgezet

KNVB Media
KNVB Media
15 oktober 2020, 14:00

De Vrouwen Eredivisie mag net als de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie de komende weken doorgaan. - Foto: KNVB Media

De Vrouwen Eredivisie kan de komende weken doorgaan, net als de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Dat is gisteravond officieel bekendgemaakt door minister Van Ark (VWS). Voor de Vrouwen Eredivisie worden alle voorzorgsmaatregelen om coronabesmettingen te voorkomen door de KNVB en clubs verder aangescherpt nu de coronacijfers zijn opgelopen.

De voor het komend weekend (16 en 18 oktober) al geplande wedstrijden komen voor deze aanpassingen, waaronder een extra coronatest, echter te snel. Daarom wordt deze speelronde verschoven naar het weekend van 30 oktober t/m 1 november. Eerder kan niet vanwege de interlands die de OranjeLeeuwinnen op 23 en 27 oktober spelen tegen respectievelijk Estland en Kosovo. Alle teams uit de Vrouwen Eredivisie kunnen dankzij de beslissing van de minister op niveau blijven trainen.

Aangepaste protocollen

Om de Vrouwen Eredivisie zo snel mogelijk te hervatten, is de speelronde voor de Eredivisie Cup die op 30 oktober stond gepland verplaatst om ruimte te maken voor de competitie. De aangepaste protocollen voor de clubs worden zo snel mogelijk met het ministerie van VWS gedeeld.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen