Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Update: 'Vrouwen Eredivisie valt onder zelfde besluit als Eredivisie en KKD'

KNVB Media
KNVB Media
14 oktober 2020, 22:45

De Vrouwen Eredivisie kan mogelijk toch doorgaan. - Foto: KNVB Media

Update: tijdens een kamerdebat heeft Minister voor Medische Zorg en Sport, Tamara van Ark, toegezegd dat de Vrouwen Eredivisie onder hetzelfde besluit valt als de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voor mannen. De KNVB zal snel met de minister in overleg gaan over de praktische invulling.

Oorspronkelijk bericht:

Ook de competitie in de Vrouwen Eredivisie blijkt tijdelijk te zijn stilgelegd door de corona-maatregelen van de Rijksoverheid. Dat leert nader overleg van vertegenwoordigers van de KNVB vandaag met het Ministerie van VWS.

De overheid is van mening dat de Vrouwen Eredivisie niet valt onder het eerder genomen besluit en kiest daarmee alleen voor de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. De KNVB heeft zich neer te leggen bij de nadere uitleg, maar betreurt de status van het top-vrouwenvoetbal in deze.

"De noodzaak voor strengere maatregelen in de gehele samenleving is helder", aldus Jan Dirk van der Zee namens de KNVB-directie. "We zijn ook tevreden dat na alle strenge voorzorgsmaatregelen die het betaald voetbal heeft getroffen de continuïteit van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie geen gevaar loopt. Dat de Vrouwen Eredivisie niet met dit besluit is meegenomen vinden we echter wel teleurstellend. Nederland telt 160.000 vrouwelijke voetballers en de Vrouwen Eredivisie is het topniveau, waarmee we ook internationaal van ons laten horen. In de Vrouwen Eredivisie spelen 11 van de 24 geselecteerde OranjeLeeuwinnen, die op 23 en 27 oktober voor ons land uitkomen maar die nu met hun club geen wedstrijden mogen spelen. De vrouwen van Ajax en PSV spelen in de Champions League en moeten zich daar ook volwaardig op kunnen voorbereiden. Daarom blijven wij vechten voor de positie van het top-vrouwenvoetbal en blijven hierover in gesprek met het ministerie (VWS) de komende weken."

In het overleg van vandaag werd eveneens duidelijkheid geboden over deelname aan internationaal clubvoetbal. In het perspectief van het besluit Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie toe te staan door te spelen (zonder publiek) wordt tevens toestemming gegeven deel te nemen aan Champions League en Europa League. Daarentegen zijn de competities Onder 21 en Onder 18 eveneens stilgelegd.

TOTO KNVB Beker

Het toernooi om de TOTO KNVB Beker mag van de autoriteiten, zo bleek, doorgang vinden als betaald voetbalcompetitie. Aan dat toernooi nemen ook amateurclubs deel. Vanwege die omstandigheid is besloten om de wedstrijden tussen betaaldvoetbalclubs onderling op 26, 27 en 28 oktober te laten spelen. De bekerduels waarbij amateurteams zijn betrokken worden uitgesteld naar 1 en 2 december.

Over de eventuele complicaties van deze verschuivingen wordt intern bij de KNVB nog overlegd. Mocht het zo zijn dat de amateurverenigingen op 1 en 2 december nog steeds niet kunnen deelnemen aan het toernooi om de TOTO KNVB Beker, dan worden zij uitgesloten van verdere deelname. In dit geval zal de BVO doorgaan.

Voorts is vastgesteld dat Oranje, Jong Oranje en OranjeLeeuwinnen kunnen blijven trainen en hun internationale wedstrijden spelen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen