Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Lozano voor drie duels uitgesloten door tuchtcommissie

KNVB Media
KNVB Media
23 februari 2018, 10:50

PSV'er Hirving Lozano is door de tuchtcommissie uitgesloten voor vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. - Foto: KNVB Media

De tuchtcommissie heeft besloten om Hirving Lozano een straf op te leggen van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk (met een proeftijd van één jaar). Dit houdt in dat de PSV-speler niet in actie mag komen in de eerstvolgende drie competitie-, play-off- of bekerwedstrijden van het eerste elftal van zijn club.

Deze straf is opgelegd naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd tussen PSV en sc Heerenveen (2-2) van zaterdag 17 februari 2018. De tuchtcommissie acht bewezen dat Lozano zich in deze wedstrijd schuldig heeft gemaakt aan het slaan van een tegenstander. Lozano maakte met zijn arm, met kracht een beweging naar achteren, waarbij tegenspeler Woudenberg in het gezicht is geraakt.

De tuchtcommissie kwam tot deze conclusie op basis van verklaringen van de arbitrage en tv-beelden. Het feit dat Lozano nog een voorwaardelijke straf had openstaan vanwege ernstig gemeen spel ten opzichte van een tegenspeler tijdens de wedstrijd sc Heerenveen – PSV op 10 september 2017 is eveneens meegenomen in de hoogte van de straf.

Schikkingsvoorstel

De straf van de tuchtcommissie is hoger dan het aanvankelijke schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Eerder deze week gingen PSV en Lozano niet akkoord met het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden. Hierdoor werd de zaak donderdagavond door de tuchtcommissie behandeld in Zeist.

Lozano kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie. Wel is hij automatisch uitgesloten voor de eerstvolgende wedstrijd van zijn club.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen