Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrijspraak voor Jason Davidson en Jop van Steen

KNVB Media
KNVB Media
21 oktober 2016, 10:28

Jason Davidson kan komend weekend toch in actie komen voor FC Groningen. - Foto: KNVB Media

De tuchtcommissie heeft Jason Davidson van FC Groningen vrijgesproken van een straf naar aanleiding van zijn rode kaart tegen sc Heerenveen. De tuchtcommissie acht dat de knie hoog geheven was, maakt de actie nog niet gewelddadig. Er was dus geen sprake van een buitensporige handeling, waardoor is besloten Davidson geen straf op te leggen.

Ook Jop van Steen van Achilles’29 is vrijgesproken. De tuchtcommissie concludeerde dat Jop van Steen in de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht weliswaar een overtreding maakte, maar deze geen straf verdient. Hij hield zijn voet laag en zijn noppen waren niet gericht op het onderbeen van zijn tegenstander. Beide spelers kunnen dit weekend dus gewoon weer in actie komen.

Achtergrond

Jason Davidson kreeg in eerste instantie een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Ook Jop van Steen ontving eveneens een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden waarvan één voorwaardelijk. Beide spelers gingen hiermee niet akkoord, waardoor de tuchtcommissie naar deze zaak moest kijken en besloot hen allebei vrij te spreken.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen