Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Trainer Nascimento (FC Eindhoven) krijgt een berisping

KNVB Media
KNVB Media
30 januari 2018, 13:47

De aanklager betaald voetbal heeft David Nascimento een berisping gegeven vanwege de 'Gedragscode Officials Betaald Voetbal'. - Foto: KNVB Media

De aanklager betaald voetbal heeft David Nascimento een berisping gegeven. De trainer van FC Eindhoven kreeg deze, omdat hij zich maandag tijdens het uitduel tegen Jong PSV schuldig heeft gemaakt aan het verlaten van de instructiezone zonder toestemming van de scheidsrechter.

De aanklager betaald voetbal kon tot deze straf overgaan vanwege de 'Gedragscode Officials Betaald Voetbal'. Het bestuur betaald voetbal heeft deze vastgesteld op verzoek van de clubs in het betaald voetbal. Het doel van de gedragscode is het verbeteren van de beeldvorming ten aanzien van het betaald voetbal en het tegengaan van onbehoorlijk gedrag.

Onderdeel daarvan is de voorbeeldfunctie van de officials binnen het betaald voetbal. De clubs en de KNVB stellen de aanklager betaald voetbal in staat om dergelijke gedragingen van spelers en officials te onderzoeken en te bestraffen, omdat onbehoorlijk gedrag niet thuishoort in het voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen