Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tuchtcommissie: Matavz vier wedstrijden uitgesloten

KNVB Media
KNVB Media
26 januari 2018, 11:00

Vitesse-aanvaller Tim Matavz is uitgesloten voor vijf wedstrijden waarvan één voorwaardelijk - Foto: KNVB Media

De tuchtcommissie heeft Tim Matavz vrijdag met een uitsluiting van vijf wedstrijden bestraft, waarvan één voorwaardelijk (met een proeftijd van één jaar). De tuchtcommissie acht bewezen dat de aanvaller van Vitesse in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen van 20 januari 2018 (1-1) een elleboogstoot heeft uitgedeeld aan Denzel Dumfries van sc Heerenveen.

De tuchtcommissie komt tot dit oordeel op basis van tv-beelden en verklaringen van betrokkenen. De straf van de tuchtcommissie is gelijk aan het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal eerder deze week.

Geen sprake van duel

Volgens de tuchtcommissie was op het moment van de elleboogstoot geen sprake van een duel om de bal. De tuchtcommissie meent dat Matavz zijn tegenstander Dumfries opzocht en hem vervolgens met zijn elleboog in zijn gezicht raakte.

Matavz is in beroep gegaan tegen de schorsing. In beginsel is hij zaterdag, als Vitesse speelt tegen PEC Zwolle, beschikbaar voor trainer Henk Fraser, tenzij de commissie van beroep zwaarwegende redenen ziet om de schorsing niet op te schorten.

Ter Haar Romeny

De tuchtcommissie heeft Ole ter Haar Romeny vrijgesproken. De aanvaller van NEC kreeg van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden waarvan één voorwaardelijk voor zijn rode kaart in de wedstrijd Almere City-NEC van 19 januari 2018 (3-2). De tuchtcommissie oordeelde echter dat geen sprake was van ernstig gemeen spel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen