Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tuchtcommissie sluit Steijn voor twee duels uit

KNVB Media
KNVB Media
22 december 2017, 10:30

Maurice Steijn mist twee wedstrijden van zijn club VVV-Venlo. - Foto: KNVB Media

De tuchtcommissie heeft Maurice Steijn, trainer van VVV-Venlo, veroordeeld voor drie wedstrijden functieontzegging, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk. Tijdens de wedstrijd PSV – VVV-Venlo (woensdag 20 december) maakte Steijn zich volgens de tuchtcommissie schuldig aan het bij herhaling in woord en gebaar te kennen geven het niet eens te zijn met een beslissing van de arbitrage en het uiten van beledigende taal.

Hoewel de VVV-trainer zijn excuses aan de arbitrage heeft aangeboden, liet hij zich in televisie-interview(s) na de wedstrijd opnieuw negatief uit over de arbitrage. Dit en het feit dat Steijn nog een strafkaart heeft openstaan, met hierop een zelfde soort overtreding, heeft de tuchtcommissie meegenomen in het bepalen van de straf.

De straf van de tuchtcommissie is gelijk aan het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Omdat Steijn en VVV-Venlo niet akkoord gingen met het schikkingsvoorstel, werd de zaak gisteravond (donderdag 21 december) voorgelegd aan de tuchtcommissie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen