Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Aanklager seponeert zaak Jürgen Locadia

KNVB Media
KNVB Media
14 september 2017, 11:19

Jürgen Locadia kan zondag meedoen in de topper tegen Feyenoord. - Foto: KNVB Media

De aanklager betaald voetbal heeft de zaak van PSV-speler Jürgen Locadia geseponeerd. Er is onvoldoende bewijs om Locadia te vervolgen. De aanvaller kan zondag dan ook meedoen in de topper tegen Feyenoord.

De aanklager startte een vooronderzoek naar vermeend (raak) spugen van Locadia richting Heerenveen-speler Denzel Dumfries in de 66ste minuut van de wedstrijd sc Heerenveen – PSV op zondag 10 september 2017. Geen van de betrokkenen heeft een belastende verklaring in deze zaak afgelegd. Om die reden is de aanklager van oordeel dat er onvoldoende bewijs is om Locadia te vervolgen.

Achtergrond

De aanklager betaald voetbal wordt door de clubs en de KNVB in staat gesteld om ernstige overtredingen - die niet gezien zijn door de arbitrage - na afloop van de wedstrijd op basis van videobeelden te onderzoeken. In dat kader startte de aanklager een vooronderzoek naar Locadia.

De clubs en de KNVB zijn namelijk van mening dat ernstige overtredingen en onsportief gedrag niet thuishoren in het voetbal. Tijdens het vooronderzoek maakt de aanklager gebruik van de ingediende verklaringen en de beschikbare televisiebeelden. Op basis van een vooronderzoek volgt er een schikkingsvoorstel of een sepot.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen