Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tuchtcommissie handhaaft straf Kramer, Feyenoord in beroep

KNVB Media
KNVB Media
9 oktober 2015, 13:15

Foto: KNVB

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Michiel Kramer van Feyenoord uitgesloten voor vier wedstrijden waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar, vanwege het slaan van een tegenstander tijdens de wedstrijd De Graafschap – Feyenoord op 4 oktober 2015.

De uitsluiting geldt voor competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden.  Feyenoord en Kramer gaan in beroep tegen de uitspraak van de tuchtcommissie. Wanneer de zaak door de Commissie van Beroep van de KNVB wordt behandeld is nog niet bekend. Terwijl het beroep nog loopt, is Kramer wel speelgerechtigd.

Tijdens het duel werd het incident, waarbij ook De Graafschap-speler Ted van de Pavert betrokken was, niet waargenomen door scheidsrechter Danny Makkelie. Op basis van de verklaringen van betrokkenen en tv-beelden is de aanklager betaald voetbal tot het schikkingsvoorstel van vier wedstrijden uitsluiting waarvan één voorwaardelijk gekomen. In de hoogte van het schikkingsvoorstel speelde de strafkaart van Michiel Kramer mee. Op zijn strafkaart, die twee jaar blijft staan, stond nog een stoot met de onderarm tegen Ajax-doelman Jasper Cillessen tijdens de wedstrijd ADO Den Haag – Ajax van zondag 1 december 2013. 

Achtergrond

Doordat Kramer het schikkingsvoorstel niet accepteerde werd de zaak donderdagavond in Zeist behandeld. Tijdens de tuchtzaak werd de straf echter gehandhaafd door de tuchtcommissie. 

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen