Straffen betaald voetbal

KNVB Media
KNVB Media
29 september 2015, 10:14

Foto:

Hieronder volgt een overzicht van de straffen betaald voetbal.

Overzicht straffen betaald voetbal met ingang van 28 september 2015

De Graafschap: A. Bannink, 1 competitiewedstrijd (2x waarschuwing)

Helmond Sport: S. Edwards wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 28 september 2015 uitgesloten van deelname aan de eerstvolgende competitie-, play-off- of bekerwedstrijd van de KNVB van het 1e elftal van zijn club omdat hij zich tijdens de op 27 september 2015gespeelde wedstrijd VVV-Venlo – Helmond Sport schuldig heeft gemaakt aan het opzettelijk de bal met de hand spelen, waardoor de tegenstander een doelpunt of duidelijke scoringskans wordt ontnomen.

SC Cambuur: H. Zeinstra wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 28 september 2015 uitgesloten van deelname aan de eerstvolgende competitie-, play-off- of bekerwedstrijd van de KNVB van het 1e elftal van zijn club omdat hij zich tijdens de op 26 september 2015gespeelde wedstrijd FC Utrecht – SC Cambuur schuldig heeft gemaakt aan het op onreglementaire wijze een tegenspeler, die zich in een duidelijke scoringspositie bevindt, beletten de bal te spelen, waardoor die scoringskans te niet wordt gedaan.

Heracles Almelo: O. Tannane wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 28 september 2015 uitgesloten van deelname aan competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB, tot de dag, volgende op die, waarop het 1e elftal van zijn club 3 achtereenvolgende competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB heeft gespeeld, waarvan 1 zodanige wedstrijd voorwaardelijk, met de proeftijd van 1 jaar omdat hij zich tijdens de op 23 september 2015gespeelde wedstrijd Heracles Almelo - Vitesse schuldig heeft gemaakt aan een gewelddadige handeling jegens een tegenspeler, te weten het op agressieve wijze beetpakken en/of omklemmen van het hoofd van een tegenspeler.

Overzicht straffen betaald voetbal met ingang van 24 september 2015:

Vitesse: A.R. Ibarra Mina, 1 bekerwedstrijd (2x waarschuwing)
Vitesse: M. Nakamba, 1 bekerwedstrijd (2x waarschuwing)
Vitesse: G. Kashia, 1 bekerwedstrijd (2x waarschuwing)

VVV-Venlo: K. Haagen wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 24 september 2015 uitgesloten van deelname aan de eerstvolgende competitie-, play-off- of bekerwedstrijd van de KNVB van het 1e elftal van zijn club omdat hij zich tijdens de op 23 september 2015 gespeelde wedstrijd AZ – VVV-Venlo schuldig heeft gemaakt aan het op onreglementaire wijze een tegenspeler, die zich in een duidelijke scoringspositie bevindt, beletten de bal te spelen, waardoor die scoringskans te niet wordt gedaan.

FC Oss: J. Jansen wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 24 september 2015 uitgesloten van deelname aan de eerstvolgende competitie-, play-off- of bekerwedstrijd van de KNVB van het 1e elftal van zijn club omdat hij zich tijdens de op 24 september 2015 gespeelde wedstrijd HBS – FC Oss schuldig heeft gemaakt aan het op onreglementaire wijze een tegenspeler, die zich in een duidelijke scoringspositie bevindt, beletten de bal te spelen, waardoor die scoringskans te niet wordt gedaan.

VV WKE: E. Sanafikhah wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 24 september 2015 uitgesloten van deelname aan competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB, tot de dag, volgende op die, waarop het 1e elftal van zijn club 3 achtereenvolgende competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB heeft gespeeld, waarvan 1 zodanige wedstrijd voorwaardelijk, met de proeftijd van 1 jaar omdat hij zich tijdens de op 23 september 2015 gespeelde wedstrijd VVV WKE – FC Den Bosch schuldig heeft gemaakt aan ernstig gemeen spel.

Overzicht straffen betaald voetbal met ingang van 23 september 2015

Roda JC: R. Boakye wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 23 september 2015uitgesloten van deelname aan competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB, tot de dag, volgende op die, waarop het 1e elftal van zijn club 3 achtereenvolgende competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB heeft gespeeld, waarvan 1 zodanige wedstrijd voorwaardelijk, met de proeftijd van 1 jaar omdat hij zich tijdens de op 20 september 2015 gespeelde wedstrijd Roda JC - Feyenoord schuldig heeft gemaakt aan het geven van een elleboogstoot aan een tegenspeler.

NAC Breda: M. Dingsdag wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 23 september 2015uitgesloten van deelname aan competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB, tot de dag, volgende op die, waarop het 1e elftal van zijn club 4 achtereenvolgende competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB heeft gespeeld, waarvan 1 zodanige wedstrijd voorwaardelijk, met de proeftijd van 1 jaar omdat hij zich tijdens de op 22 september 2015 gespeelde wedstrijd NAC Breda – SC Heerenveen schuldig heeft gemaakt aan het trappen van een tegenspeler.

SC Feyenoord AV: P. Bentem wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 23 september 2015uitgesloten van deelname aan competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB, tot de dag, volgende op die, waarop het 1e elftal van zijn club 1 competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijd van de KNVB heeft gespeeld omdat hij zich tijdens de op 22 september 2015 gespeelde wedstrijd SC Feyenoord 1 – FC Dordrecht schuldig heeft gemaakt aan het op onreglementaire wijze een tegenspeler, die zich in een duidelijke scoringspositie bevindt, beletten de bal te spelen, waardoor die scoringskans te niet wordt gedaan.

Scheveningen AV: W. Goeman wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 23 september 2015uitgesloten van deelname aan competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB, tot de dag, volgende op die, waarop het 1e elftal van zijn club 3 achtereenvolgende competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB heeft gespeeld, waarvan 1 zodanige wedstrijd voorwaardelijk, met de proeftijd van 1 jaar omdat hij zich tijdens de op 22 september 2015 gespeelde wedstrijd Scheveningen - Telstar schuldig heeft gemaakt aan ernstig gemeen spel.

Overzicht straffen betaald voetbal met ingang van 22 september 2015

De Graafschap: N. Kabasele wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 22 september 2015 uitgesloten van deelname aan competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB, tot de dag, volgende op die, waarop het 1e elftal van zijn club 4 achtereenvolgende competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB heeft gespeeld, waarvan 1 zodanige wedstrijd voorwaardelijk, met de proeftijd van 1 jaar omdat hij zich tijdens de op 20 september 2015 gespeelde wedstrijd Vitesse – De Graafschap schuldig heeft gemaakt aan het slaan van een tegenspeler.

Overzicht straffen betaald voetbal met ingang van 21 september 2015

FC Utrecht: S. Haller wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 21 september 2015 uitgesloten van deelname aan competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB, tot de dag, volgende op die, waarop het 1e elftal van zijn club 3 achtereenvolgende competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB heeft gespeeld, waarvan 1 zodanige wedstrijd voorwaardelijk, met de proeftijd van 1 jaar omdat hij zich tijdens de op 19 september 2015 gespeelde wedstrijd Willem II – FC Utrecht schuldig heeft gemaakt aan het trappen van een tegenspeler.

Overzicht straffen betaald voetbal met ingang van 14 september 2015: 

SBV Excelsior: T. van Weert, 1 competitiewedstrijd (2x waarschuwing)
SBV Excelsior: A.M. Fischer, 1 competitiewedstrijd (2x waarschuwing)


Helmond Sport: C.J. Vicento wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 14 september 2015 uitgesloten van deelname aan competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB, tot de dag, volgende op die, waarop het 1eelftal van zijn club 2 achtereenvolgende competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB heeft gespeeld, waarvan 1 zodanige wedstrijd voorwaardelijk, met de proeftijd van 1 jaar omdat hij zich tijdens de op 11 september 2015gespeelde wedstrijd FC Den Bosch – Helmond Sport schuldig heeft gemaakt aan het trappen van een tegenspeler.

Overzicht straffen betaald voetbal met ingang van 3 september 2015

SC Feyenoord: T. van Rheenen wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 3 september 2015 uitgesloten van deelname aan competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB, tot de dag, volgende op die, waarop het 1e elftal van zijn club 3 achtereenvolgende competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB heeft gespeeld vanwege ernstig gemeen spel ten opzichte van een tegenspeler tijdens de op 2 september 2015 gespeelde wedstrijd SC Feyenoord - UNA.

Overzicht straffen betaald voetbal met ingang van 31 augustus 2015

Achilles’29: M. Dingil 1 competitiewedstrijd (2x waarschuwing)

Overzicht straffen betaald voetbal met ingang van 27 augustus 2015

Longa ‘30: K. Boschker wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 27 augustus 2015 wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, uitgesloten van deelname aan de eerstvolgende competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijd van de KNVB van het 1e elftal van zijn club omdat hij zich tijdens de op 26 augustus 2015gespeelde wedstrijd Ter Leede – Longa ‘30 schuldig heeft gemaakt aan het op onreglementaire wijze een tegenspeler, die zich in een duidelijke scoringspositie bevindt, beletten de bal te spelen, waardoor die scoringskans te niet wordt gedaan.

TEC: L. Hese wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 27 augustus 2015 uitgesloten van deelname aan competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB, tot de dag, volgende op die, waarop het 1e elftal van zijn club 2 achtereenvolgende competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB heeft gespeeld, waarvan 1 wedstrijd voorwaardelijk met de proeftijd van 1 jaar omdat hij zich tijdens de op 26 augustus 2015gespeelde wedstrijd TEC - Berkum schuldig heeft gemaakt aan het op onreglementaire wijze een tegenspeler, die zich in een duidelijke scoringspositie bevindt, beletten de bal te spelen, waardoor die scoringskans te niet wordt gedaan.

SVV Scheveningen: K. Gomez Nieto wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 27 augustus 2015 uitgesloten van deelname aan competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB, tot de dag, volgende op die, waarop het 1e elftal van zijn club 2 achtereenvolgende competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB heeft gespeeld, waarvan 1 wedstrijd voorwaardelijk met de proeftijd van 1 jaar omdat hij zich tijdens de op 26 augustus 2015gespeelde wedstrijd Blauw Geel 38/Jumbo – SVV Scheveningen schuldig heeft gemaakt aan een gewelddadige handeling jegens een tegenspeler, te weten het duwen tegen het hoofd van een tegenspeler.

Blauw Geel 38/Jumbo: S. van Vessem wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 27 augustus 2015 wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 27 augustus 2015 uitgesloten van deelname aan competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB, tot de dag, volgende op die, waarop het 1e elftal van zijn club 2 achtereenvolgende competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB heeft gespeeld, waarvan 1 wedstrijd voorwaardelijk met de proeftijd van 1 jaar omdat hij zich tijdens de op 26 augustus 2015gespeelde wedstrijd Blauw Geel 38/ Jumbo – SVV Scheveningen schuldig heeft gemaakt aan het geven van een kniestoot aan een tegenspeler.

OCJ Rosmalen: assistent-trainer/coach N. Koningstein  het recht ontzegd de eerstvolgende dag waarop een competitie-, play-off- of bekerwedstrijd van de KNVB van het 1e elftal van zijn club wordt gespeeld als assistent-trainer/coach te fungeren of in welke vorm ook enige andere een voetbalteam begeleidende functie te vervullen omdat hij zich tijdens de op 26 augustus 2015 gespeelde wedstrijd OJC Rosmalen – Sparta Nijkerk schuldig heeft gemaakt aan het te kennen geven het niet eens te zijn met een beslissing van de scheidsrechter en/of het verlaten van de instructiezone zonder toestemming van de scheidsrechter. (Deze straf houdt in ieder geval in dat de heer Koningstein deze wedstrijd alleen vanaf de tribune mag volgen. Hij mag zich niet in de kleedkamer en/off technische zone bevinden en mag voor en tijdens de wedstrijd geen contact hebben met zijn team)

Overzicht straffen betaald voetbal met ingang van 25 augustus 2015

Jong FC Groningen: G. Bijl (2x waarschuwing) 

FC Dordrecht: J.D.S. Spencer Silva Lima wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 25 augustus 2015 uitgesloten van deelname aan competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB, tot de dag, volgende op die, waarop het 1eelftal van zijn club 2 achtereenvolgende competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB heeft gespeeld, waarvan 1 zodanige wedstrijd voorwaardelijk, met de proeftijd van 1 jaar omdat hij zich tijdens de op 24 augustus 2015gespeelde wedstrijd NAC Breda – FC Dordrecht schuldig heeft gemaakt aan ernstig gemeen spel ten opzichte van de tegenspeler.

Overzicht straffen betaald voetbal met ingang van 245 augustus 2015

FC Eindhoven: C. Vuza Ntoko Mena, 1 wedstrijd (2x waarschuwing)

Overzicht straffen betaald voetbal met ingang van 18 augustus 2015

Sepot K. Gorré
De aanklager betaald voetbal heeft besloten de zaak tegen speler K. Gorré te seponeren. De speler heeftzich tijdens de op 17 augustus 2015 gespeelde wedstrijd ADO Den Haag 2 – Heracles Almelo 2 zich schuldig hebben gemaakt aan ernstig gemeen spel jegens tegenspeler. De aanklager betaald voetbal, die kennis heeft genomen van de ingediende verklaringen en de beelden, acht de vorenvermelde overtreding niet wettig en overtuigend bewezen en heeft besloten deze zaak te seponeren.

Overzicht straffen betaald voetbal met ingang van 17 augustus 2015

FC Volendam: R. el Hamdi 1 wedstrijd (2 x waarschuwing)

VVV-Venlo: J.E.M. Bourdouxhe wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 17 augustus 2015 uitgesloten uitgesloten van deelname aan de eerstvolgende wedstrijd competitie-, play-off- of bekerverband van de KNVB van het 1e elftal van zijn club omdat hij zich tijdens de op 14 augustus 2015 gespeelde wedstrijd VVV-Venlo - FC Oss schuldig heeft gemaakt aan het op onreglementaire wijze een tegenspeler, die zich in een duidelijke scoringspositie bevindt, beletten de bal te spelen, waardoor die scoringskans te niet wordt gedaan.

Telstar: F. Korpershoek wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 17 augustus 2015 uitgesloten van deelname aan competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB, tot de dag, volgende op die, waarop het 1e elftal van zijn club 2 achtereenvolgende competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden van de KNVB heeft gespeeld, waarvan 1 zodanige wedstrijd voorwaardelijk, met de proeftijd van 1 jaar omdat hij zich tijdens de op 16 augustus 2015 gespeelde wedstrijd Go Ahead Eagles - Telstar schuldig heeft gemaakt aan het op onreglementaire wijze een tegenspeler, die zich in een duidelijke scoringspositie bevindt, beletten de bal te spelen, waardoor die scoringskans te niet wordt gedaan.

Roda JC: B.E. van Peppen wordt, gelet op de aard en de ernst van het strafbare feit, met ingang van 17 augustus 2015 uitgesloten van deelname aan de eerstvolgende competitie-, play-off- of bekerwedstrijd van de KNVB van het 1e elftal van zijn club omdat hij zich tijdens de op 14 augustus 2015 gespeelde wedstrijd Vitesse – Roda JC schuldig heeft gemaakt aan het opzettelijk de bal met de hand spelen, waardoor de tegenstander een doelpunt of duidelijke scoringskans wordt ontnomen.

Telstar: keeperstrainer R. Ponk het recht ontzegd de eerstvolgende dag waarop een competitie-, play-off- of bekerwedstrijd van de KNVB van het 1e elftal van zijn club wordt gespeeld als keeperstrainer te fungeren of in welke vorm ook enige andere een voetbalteam begeleidende functie te vervullen omdat hij zich tijdens de op 16 augustus 2015 gespeelde wedstrijd Go Ahead Eagles - Telstar schuldig heeft gemaakt aan het gebruiken van grove of beledigende taal ten opzichte van de scheidsrechter.
( Deze straf houdt in ieder geval in dat de heer Ponk deze wedstrijd alleen vanaf de tribune mag volgen. Hij mag zich niet in de kleedkamer en/off technische zone bevinden en mag voor en tijdens de wedstrijd geen contact hebben met zijn team)

Sepot M. Appiah
De aanklager betaald voetbal heeft besloten de zaak tegen speler M. Appiah te seponeren. De speler heeft zich tijdens de op 16 augustus 2015 gespeelde wedstrijd Heracles Almelo - NEC schuldig hebben gemaakt aan ernstig gemeen spel jegens tegenspeler. De aanklager betaald voetbal, die kennis heeft genomen van de ingediende verklaringen en de beelden, acht de vorenvermelde overtreding niet wettig en overtuigend bewezen en heeft besloten deze zaak te seponeren.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Om je bezoek aan onze websites optimaal te laten verlopen, maken wij gebruik van cookies. Cookies om het verkeer over onze sites te analyseren en cookies om (advertentie)inhoud te personaliseren en sociale media content aan te bieden. Natuurlijk vinden wij je privacy belangrijk, daarom kun je deze cookie-instellingen zelf beheren. Hoe wij omgaan met de gegevens die op basis van de geplaatste cookies verkregen zijn, leggen wij uit in onze cookie- en privacyverklaring.