Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Negen spelers missen laatste ronde Eredivisie

KNVB Media
KNVB Media
8 mei 2017, 15:48

AZ-speler Ridgeciano Haps, hier in actie tegen Cambuur, is drie duels uitgesloten. - Foto: KNVB Media

Negen spelers moeten de laatste competitieronde in de Eredivisie vanaf de zijlijn bekijken. Ze zijn met ingang van 8 mei uitgesloten voor het komende duel – of de komende duels – van hun club.

Go Ahead Eagles-speler Marcel Ritzmaier is uitgesloten voor drie wedstrijden, waarvan een voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar, omdat hij tijdens de wedstrijd tegen Ajax van zondag de rode kaart kreeg wegens ernstig gemeen spel ten opzichte van een tegenspeler.

AZ-speler Ridgeciano Haps is eveneens voor drie duels uitgesloten, waarvan een voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar, omdat hij tijdens de wedstrijd van zondag bij NEC rood kreeg na een trappende beweging naar een tegenstander.

Onreglementair

Ouasim Bouy van PEC Zwolle moet een duel toekijken, omdat hij tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen op onreglementaire wijze een tegenstander in een duidelijke scoringspositie belette de bal te spelen.

Tonny Vilhena.

Vanwege zijn tiende gele kaart dit seizoen is een ploeggenoot van Bouy, Danny Holla, ook uitgesloten voor een wedstrijd.

Dat geldt, maar dan vanwege hun vijfde gele kaart, ook voor Tom Hiariej (FC Groningen), Jordy de Wijs (Excelsior), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord), Stefano Marzo (sc Heerenveen) en Peet Beijen (FC Twente).

Eredivisie Vrouwen

In de Eredivisie Vrouwen is Achilles’29-speelster Amber Verspaget uitgesloten voor een play-offwedstrijd vanwege twee gele kaarten.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen