Ook commissie van beroep sluit Tom Beugelsdijk uit

KNVB Media
KNVB Media
15 maart 2017, 10:30

ADO Den Haag zal het de komende twee wedstrijden zonder Tom Beugelsdijk moeten doen. - Foto: KNVB Media

De commissie van beroep heeft Tom Beugelsdijk van ADO Den Haag voor drie wedstrijden uitgesloten, waarvan één voorwaardelijk (met een proeftijd van één jaar). Deze straf staat gelijk aan het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal en de uitspraak van de tuchtcommissie.

Omdat Beugelsdijk eerst het schikkingsvoorstel niet accepteerde en daarna in beroep ging tegen de uitspraak van de tuchtcommissie kwam de zaak dinsdagavond voor bij de commissie van beroep in Zeist. Volgens de commissie van beroep is op basis van tv-beelden en verklaringen bewezen dat Beugelsdijk zijn tegenstander, in de wedstrijd ADO Den Haag – FC Twente op 24 februari, heeft geslagen. Beugelsdijk en ADO Den Haag kunnen niet meer in beroep tegen deze uitspraak. De commissie van beroep is het hoogste rechtsprekende orgaan in de tuchtrechtspraak.

Vooronderzoek

De aanklager betaald voetbal startte een vooronderzoek naar aanleiding van vermeend slaan door Tom Beugelsdijk tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - FC Twente op 24 februari 2017 (1-1). Het incident, waarbij ook FC Twente-speler Joachim Andersen betrokken was, vond plaats rond de 63e minuut van de wedstrijd.

De clubs en de KNVB stellen de aanklager betaald voetbal in staat om gedragingen van spelers en officials na afloop van de wedstrijd te onderzoeken, omdat zij van mening zijn dat onbehoorlijk gedrag niet thuishoort in het voetbal. Op basis van het vooronderzoek kan de aanklager besluiten tot een schikkingsvoorstel, een sepot of de zaak voorleggen aan de tuchtcommissie.

Beroepszaak Tonny Vilhena

— De Commissie van Beroep behandelt de zaak van Tonny Vilhena op 29 maart.

De zitting met de Commissie van Beroep in de zaak van Feyenoorder Tonny Vilhena zal op woensdag 29 maart om 20.00 uur in Zeist plaatsvinden. Aankomend weekend is de middenvelder speelgerechtigd tegen sc Heerenveen.

De beroepszaak wordt in de regel de tweede dinsdag na een tuchtzaak georganiseerd. De club moet tijd krijgen het vonnis te bestuderen en de beroepszaak voor te bereiden én het moet passen in de agenda van aanklager, beroepscommissie en club. Door de mogelijke interlandverplichtingen van Vilhena bij het Nederlands elftal zou hij in dit geval niet bij de zitting aanwezig kunnen zijn. De eerstvolgende mogelijkheid is nu gekozen.

Voor het competitieverloop van de Eredivisie is er geen verschil: de zitting vindt nog steeds voor de wedstrijd Ajax - Feyenoord plaats. Dat was in de normale procedure ook het geval geweest. Het enige bijzondere is dat het nu een week opschuift door de interlandperiode.

Bryan Linssen

De tuchtcommissie heeft Bryan Linssen van FC Groningen voor drie wedstrijden uitgesloten, waarvan één voorwaardelijk (met een proeftijd van één jaar). De aanvaller kreeg die straf naar aanleiding van zijn rode kaart in de competitiewedstrijd tegen Roda JC van zondagmiddag. Linssen zou zich daar in de blessuretijd schuldig gemaakt hebben aan het natrappen van een tegenstander.

Ook Marco Ospitalieri moet een wedstrijd vanaf de zijkant toekijken. De Belg van Fortuna Sittard haalde in het duel tegen NAC Breda kort voor tijd Giovanni Korte neer en kreeg daarvoor de rode kaart van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. 

Vanwege hun vijfde gele kaart moeten ook vijf andere spelers uit het betaald voetbal een wedstrijd toekijken. Het zijn: Ard van Peppen (Roda JC), Tom van Hyfte (Roda JC), Luigi Bruins (Excelsior), Roel Janzen (Helmond Sport) en Josimar Spencer Silva Lima (FC Emmen). Danny Post van VVV-Venlo kreeg zijn elfde gele kaart en is eveneens één duel uitgesloten.

Overzicht uitsluitingen betaald voetbal 2016/'17Bekijk het overzicht.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven