Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Schikkingsvoorstellen FC Den Bosch en FC Oss

KNVB Media
KNVB Media
10 februari 2015, 15:45

Foto: KNVB Media

FC Den Bosch is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. De aanklager had FC Den Bosch en FC Oss een schikkingsvoorstel gestuurd naar aanleiding van ongeregeldheden bij hun onderlinge treffen op 1 november 2014. Tijdens het vooronderzoek onderzocht de aanklager de ongeregeldheden en datgene dat de clubs vooraf, tijdens en na de wedstrijd hebben gedaan om de ongeregeldheden te voorkomen, in te grijpen of er tegenop te treden. 

Geldboete voor FC Den Bosch

Het schikkingsvoorstel voor FC Den Bosch bestaat uit een onvoorwaardelijke boete van €10.000,-, waarbij rekening is gehouden met de aantekening op de strafkaart, en verlenging van de proeftijd voor een voorwaardelijke straf van het spelen van de eerstvolgende thuiswedstrijd zonder publiek tot 28 maart 2016. De aanklager legt deze straffen op voor het meermalen afsteken en gooien met vuurwerk door de aanhang, het meermalen zoeken van de confrontatie met supporters van FC Oss, stewards, politie en ME, het aanrichten van vernielingen, het klimmen in de hekken en/of over tourniquets en het betreden van het speelveld door een supporter waarbij die aan de kleding van de grensrechter zat.

Geen toegangskaarten

Het schikkingsvoorstel voor FC Oss bestaat uit het ontnemen van het recht van FC Oss tot het verkrijgen van toegangskaarten voor de eerstvolgende uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. De aanklager legt FC Oss dit schikkingsvoorstel op vanwege het meermalen zoeken van de confrontatie met supporters van FC Den Bosch, de politie en ME, het aanrichten van vernielingen en het gooien met voorwerpen richting de ME.

FC Oss heeft tot dinsdag 17 februari 12.00 uur om te reageren op het schikkingsvoorstel. 

Stadionverboden

In beide gevallen is er bij het schikkingsvoorstel nadrukkelijk meegenomen dat de clubs actief hebben meegewerkt om de daders op te sporen, waardoor het mogelijk was om tot dusver 86 stadionverboden op te leggen. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen