Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nick Versteegen (Achilles'29) twee duels uitgesloten

KNVB Media
KNVB Media
13 december 2016, 10:52

Achilles'29-aanvaller Nick Versteegen moet twee duels vanaf de zijkant toekijken. - Foto: KNVB Media

Nick Versteegen moet twee duels vanaf de zijkant toekijken. De aanvaller van Achilles'29 wordt daarmee gestraft voor zijn natrappende beweging in het duel tegen FC Volendam dat met 0-6 verloren ging. Versteegen is voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

Jan-Arie van der Heijden van Feyenoord en Nick Viergever van Ajax zijn maandag door de tuchtcommissie van de KNVB uitgesloten voor een wedstrijd. Van der Heijden kreeg in de uitwedstrijd bij AZ zijn vijfde gele kaart en zit daardoor automatisch een duel langs de kant. Viergever kreeg in de uitwedstrijd bij FC Twente twee gele kaarten.

Ook Sander Duits (Go Ahead Eagles), Ryan Koolwijk (Excelsior), Mart Dijkstra (Sparta Rotterdam), Dennis Janssen (FC Oss) en Ricardo Ippel (MVV) liepen tegen hun vijfde gele kaart aan. Nathaniel Will (De Graafschap) kreeg net als Viergever twee maal geel.

Slaan tegenstander

Sparta-speler Stijn Spierings wordt uitgesloten voor 3 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk, met een proeftijd van 1 jaar, nadat hij zich tijdens de op 11 december gespeelde wedstrijd Sparta - Vitesse schuldig maakte aan het slaan van een tegenspeler.

Heracles Almelo-speler Tim Breukers wordt uitgesloten voor 1 wedstrijd, omdat hij tijdens de op 11 december gespeelde wedstrijd FC Utrecht – Heracles Almelo op onreglementaire wijze voorkwam dat een tegenspeler kon scoren.

Bestraft

Jan Oosterhuis, assistent-trainer van De Graafschap, moet eveneens één wedstrijd vanaf de zijlijn toekijken. De trainer werd bestraft voor zijn gedrag tegenover de arbitrage in het duel tussen MVV Maastricht en De Graafschap op 9 december.

Bekeruitsluiting

Sc Heerenveen-speler Joost van Aken is uitgesloten voor 1 bekerwedstrijd vanwege zijn tweede gele kaart, in het duel met IJsselmeervogels van dinsdagavond.

Overzicht uitsluitingen betaald voetbal 2016/'17 Overzicht uitsluitingen betaald voetbal 2016/'17 Alle uitsluitingen in het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen