Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Straf Willem II-speler Anouar Kali gehandhaafd

KNVB Media
KNVB Media
23 september 2016, 9:15

De tuchtcommissie gebruikte woensdag voor het eerst de verklaring van de videoscheidsrechter als bewijsmiddel. - Foto: KNVB Media

Willem II-speler Anouar Kali is door de tuchtcommissie uitgesloten voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar.

De tuchtcommissie acht bewezen dat Kali zich heeft schuldig gemaakt aan ernstig gemeen spel ten opzichte van een tegenstander en is van oordeel dat de scheidsrechter, na het advies van de videoscheidsrechter, terecht een rode kaart heeft gegeven.

De straf van de tuchtcommissie is gelijk aan het schikkingsvoorstel dat de aanklager betaald voetbal donderdag deed. Kali mag hierdoor niet in actie mag komen in de eerstvolgende twee competitie-, play-off- of bekerwedstrijden van het 1e elftal van de Tilburgse club.

Kali kan in beroep gaan tegen de uitspraak. Hij is in ieder geval wel uitgesloten voor de eerstvolgende wedstrijd van de club.

Videoscheidsrechter

Tijdens de bekerwedstrijd Ajax – Willem II was er voor het eerst sprake van een live-test met de videoscheidsrechter. In de 59e minuut van de wedstrijd kreeg Anouar Kali op advies van videoscheidsrechter Pol van Boekel een rode kaart.

De video-arbiter adviseert de arbitrage bij wedstrijdbepalende situaties in de wedstrijd: penalty’s, rode kaartmomenten en doelpunten waar een overtreding of buitenspel aan vooraf is gegaan. Dit doet hij op basis van beelden van de aanwezige camera’s in het stadion.

Het was woensdag voor het eerst in het voetbal dat er live-test was bij een wedstrijd in een officiële competitie op het hoogste niveau. De tuchtcommissie gebruikt nu voor het eerst de verklaring van de videoscheidsrechter als bewijsmiddel.

Voor de teams van morgen

De KNVB Campus stuurt graag vrijblijvend informatie of een passend voorstel. Vul de gegevens in op onderstaand contactformulier en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen