Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tuchtzaak Kramer wordt uitgesteld

KNVB Media
KNVB Media
21 april 2016, 16:30

De aanklager is een vooronderzoek gestart naar Michiel Kramer. - Foto: KNVB Media

De tuchtzaak van donderdagavond in Zeist, waarbij het incident tussen Michiel Kramer en Etiënne Reijnen tijdens de wedstrijd Feyenoord – FC Groningen (16 april 2016) zou worden behandeld, is uitgesteld naar dinsdagavond. Vanwege ziekte van Etiënne Reijnen, die als getuige was opgeroepen, kan de zaak niet doorgaan.

Bekerfinale

Omdat Kramer geen rode kaart kreeg zou hij wanneer de zitting van de tuchtcommissie donderdagavond had plaatsgevonden, en hij in beroep zou gaan tegen een eventuele straf, hebben kunnen spelen in de bekerfinale. Het uitstel van de zaak heeft in die zin dus geen invloed op het al dan niet meespelen van Kramer tijdens de bekerfinale.

Vooronderzoek aanklager betaald voetbal

De scheidsrechter zag het incident niet, waardoor de aanklager betaald voetbal in staat was het incident te onderzoeken. De aanklager startte maandag 18 april een vooronderzoek naar het vermeend bij de keel grijpen door Kramer in de 93e minuut en heeft de zaak nu overgedragen aan de tuchtcommissie.

Achtergrond

De aanklager heeft, zonder Kramer een schikkingsvoorstel te doen, de tuchtcommissie verzocht om deze zaak in behandeling te nemen. Naast een schikkingsvoorstel of sepot kan de aanklager ervoor kiezen om een zaak direct bij de tuchtcommissie aan te dragen. Tijdens de zitting wordt de zaak verder inhoudelijk behandeld en zal de aanklager toelichten waarom hij de zaak zonder schikkingsvoorstel direct voorlegde aan de tuchtcommissie.

Voor de mondelinge behandeling van de zaak heeft de tuchtcommissie naast Michiel Kramer van Feyenoord ook FC Groningen-speler Etiënne Reijnen als getuige opgeroepen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen