Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tuchtcommissie gaat incident Kramer verder onderzoeken

KNVB Media
KNVB Media
20 april 2016, 12:15

Michiel Kramer viert een doelpunt in de halve finale van de KNVB beker. - Foto: KNVB Media

De tuchtcommissie behandelt donderdagavond op een zitting in Zeist het incident tussen Michiel Kramer en Etiënne Reijnen tijdens de wedstrijd Feyenoord – FC Groningen (16 april 2016). De aanklager heeft, zonder Kramer een schikkingsvoorstel te doen, de tuchtcommissie verzocht om deze zaak in behandeling te nemen.

Naast een schikkingsvoorstel of sepot kan de aanklager ervoor kiezen om een zaak direct bij de tuchtcommissie aan te dragen. Tijdens de zitting wordt de zaak verder inhoudelijk behandeld en zal de aanklager toelichten waarom hij de zaak zonder schikkingsvoorstel direct voorlegde aan de tuchtcommissie.

Voor de mondelinge behandeling van de zaak roept de tuchtcommissie naast Michiel Kramer van Feyenoord ook FC Groningen-speler Etiënne Reijnen als getuige op.

Achtergrond

De scheidsrechter zag het incident niet, waardoor de aanklager betaald voetbal in staat was het incident te onderzoeken. De aanklager startte maandag 18 april een vooronderzoek naar het vermeend bij de keel grijpen door Kramer in de 93e minuut en heeft de zaak nu overgedragen aan de tuchtcommissie. De clubs en de KNVB stellen de aanklager betaald voetbal in staat om dergelijke (vermeende) gebeurtenissen te onderzoeken, omdat zij van mening zijn dat onbehoorlijk gedrag niet thuishoort in het voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen