Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vooronderzoek rellen bij FC Den Bosch – FC Oss

KNVB Media
KNVB Media
7 november 2014, 14:51

Foto: KNVB Media

De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar wanordelijkheden tijdens de wedstrijd FC Den Bosch – FC Oss (d.d. 1 november jl.). Tijdens de wedstrijd waren er confrontaties tussen supporters van beide clubs en tussen supporters en de ME, zijn er vernielingen aan het stadion aangericht, is er vuurwerk richting het speelveld gegooid en betrad een supporter van FC Den Bosch het speelveld. 

Deze ongeregeldheden noopten de arbitrage de wedstrijd twee keer stil te leggen. De aanklager heeft zowel FC Den Bosch als FC Oss schriftelijke vragen gesteld om te toetsen welke maatregelen de clubs vooraf, tijdens en na afloop van de wedstrijd hebben genomen om de wanordelijkheden te voorkomen, te beëindigen of er tegen op te treden.

 FC Den Bosch en FC Oss hebben tot en met woensdag 19 november de tijd om te reageren. 

Achtergrond

De KNVB en clubs streven ernaar dat iedereen op een ongestoorde en plezierige wijze van voetbal kan genieten. Bij wedstrijden in het betaald voetbal zijn clubs verantwoordelijk voor de organisatie van de wedstrijd. De clubs en KNVB stellen bij wanordelijkheden een onafhankelijke aanklager in staat om te onderzoeken of clubs er alles aan gedaan hebben om de veiligheid en orde in het stadion te waarborgen. Op basis van het vooronderzoek kan de aanklager besluiten tot een schikkingsvoorstel, een sepot of de zaak voorleggen aan de tuchtcommissie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen