Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Officiële waarschuwing voor Van den Brom

KNVB Media
KNVB Media
28 oktober 2015, 16:30

Foto:

De aanklager betaald voetbal heeft AZ-trainer John van den Brom een officiële waarschuwing gegeven naar aanleiding van zijn gedrag tijdens de wedstrijd Feyenoord – AZ (25 oktober 2015).

Op tv-beelden was te zien en te horen hoe Van den Brom de arbitrage op verbale wijze in diskrediet bracht. De aanklager vindt dat een dergelijke actie niet past bij de voorbeeldfunctie die Van den Brom als trainer heeft. Omdat uit de verklaringen blijkt dat de AZ-trainer al tijdens de wedstrijd zijn excuus heeft aangeboden aan de arbitrage, volstaat een waarschuwing volgens de aanklager betaald voetbal.

Gedragscode Officials Betaald Voetbal

De gedragscode is op verzoek van de clubs in het betaald voetbal door het bestuur betaald voetbal vastgesteld. Het doel van de gedragscode is het verbeteren van de beeldvorming ten aanzien van het betaald voetbal en het tegengaan van onbehoorlijk gedrag. Onderdeel daarvan is de voorbeeldfunctie van de officials binnen het betaald voetbal. De clubs en de KNVB stellen de aanklager betaald voetbal in staat om dergelijke gedragingen van spelers en officials tijdens en na afloop van de wedstrijd te onderzoeken, omdat onbehoorlijk gedrag niet thuishoort in het voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen