Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Beroepscommissie spreekt Kramer vrij

KNVB Media
KNVB Media
20 oktober 2015, 10:31

Foto:

De commissie van beroep, het hoogste rechtsprekende orgaan in het Nederlandse voetbal, heeft Feyenoord-speler Michiel Kramer vrijgesproken. De commissie van beroep acht het slaan van een tegenstander tijdens De Graafschap – Feyenoord op 4 oktober 2015 niet bewezen en oordeelt dat er sprake is van duwen.

Volgens de beroepscommissie is er wel sprake van ongeoorloofd onsportief gedrag van Kramer, maar is de aanklacht van de aanklager – het slaan van een tegenstander– niet bewezen. Hierdoor wordt Kramer vrijgesproken van de overtreding en is een straf op basis van een andere aanklacht niet mogelijk.

Achtergrond

Bij de wedstrijd De Graafschap – Feyenoord op zondag 4 oktober was er sprake van een incident, tussen Feyenoord-speler Michiel Kramer en De Graafschap-speler Ted van de Pavert, dat niet is waargenomen door scheidsrechter Danny Makkelie. Op basis van de verklaringen van betrokkenen en tv-beelden kwam de aanklager betaald voetbal tot een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden uitsluiting waarvan één voorwaardelijk.

In de hoogte van het schikkingsvoorstel speelde de strafkaart van Michiel Kramer mee. Op zijn strafkaart, die twee jaar blijft staan, stond nog een stoot met de onderarm tegen Ajax-doelman Jasper Cillessen tijdens de wedstrijd ADO Den Haag – Ajax van zondag 1 december 2013.

Op 9 oktober handhaafde de tuchtcommissie van de KNVB de straf van de aanklager en sloot Michiel Kramer uit voor vier wedstrijden waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar. Doordat Kramer deze straf niet accepteerde kwam de zaak ter beoordeling te liggen van de commissie van beroep. De beroepscommissie heeft besloten de straf niet te handhaven en is tot vrijspraak gekomen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen