Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Schikkingsvoorstel aanklager voor Steven Berghuis

KNVB Media
KNVB Media
8 juni 2023, 16:00

Ajax-speler Steven Berghuis heeft een schikkingsvoorstel ontvangen van 3 wedstrijden uitsluiting waarvan 1 voorwaardelijk. - Foto: KNVB Media

De aanklager betaald voetbal heeft een schikkingsvoorstel verstuurd naar Steven Berghuis (Ajax) van 3 wedstrijden uitsluiting waarvan 1 voorwaardelijk. Berghuis krijgt het voorstel vanwege het maken van een slaande beweging naar een persoon na afloop van de Eredivisiewedstrijd FC Twente – Ajax van zondag 28 mei 2023.

De aanklager betaald voetbal vindt het gedrag van Berghuis in strijd met de reglementen en gedragscode Officials Betaald Voetbal van de KNVB omdat hiermee het betaald voetbal en de voetbalsport in het algemeen in diskrediet wordt gebracht. De aanklager neemt in het schikkingsvoorstel mee dat Berghuis als speler een voorbeeldfunctie heeft, maar ook dat hij werd geprovoceerd door grove beledigende uitlatingen.

Als Berghuis het schikkingsvoorstel accepteert, mist hij de eerste drie competitiewedstrijden van het seizoen 2023/’24. Dat is inclusief de overlopende registratie van zijn vijfde gele kaart (opgelopen tijdens FC Twente – Ajax), die hem 1 wedstrijd uitsluiting oplevert. Berghuis heeft tot maandag 12 juni 12.00 uur de tijd om te reageren op het schikkingsvoorstel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen