Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Rottier (FC Eindhoven) twee wedstrijden uitgesloten, vrijspraak voor Hoeben (Willem II)

KNVB Media
KNVB Media
3 februari 2023, 11:00

Schorsing voor Evan Rottier, vrijspraak voor Mees Hoeben. - Foto: KNVB Media

De onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal heeft speler Evan Rottier (FC Eindhoven) veroordeeld tot een uitsluiting van drie wedstrijden, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk, naar aanleiding van zijn rode kaart tijdens de wedstrijd FC Eindhoven – Heracles Almelo d.d. vrijdag 27 januari jl..

Op grond van de verklaringen van de scheidsrechter en assistent-scheidsrechter, acht de tuchtcommissie bewezen dat Rottier zich schuldig heeft gemaakt aan het trappen van een tegenspeler. Gelet op de beperkte intensiteit waarmee de overtreding is begaan, in samenhang met de blanco strafkaart van de speler, legt de tuchtcommissie een lagere straf op dan de door de aanklager op zitting gevorderde drie wedstrijden onvoorwaardelijk.

De tuchtcommissie heeft speler Mees Hoeben (Willem II) vrijgesproken naar aanleiding van zijn rode kaart tijdens de wedstrijd Willem II O21 – Cambuur Leeuwarden O21 d.d. zaterdag 28 januari jl.. Naar het oordeel van de tuchtcommissie is er geen sprake van wettig en overtuigend bewijs dat Hoeben een tegenspeler heeft geslagen.

Tuchtrechtspraak betaald voetbal Tuchtrechtspraak betaald voetbal De tuchtrechtspraak binnen het voetbal kent 'de' aanklager, de tuchtcommissie en commissie van beroep. Wie zijn het die rechtspreken en hoe gaat deze rechtspraak in zijn werk?


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen