Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Aanklager besluit tot sepot na vooronderzoek naar trainer Giovanni Franken (ADO Den Haag)

KNVB Media
KNVB Media
3 juni 2022, 14:35

De onafhankelijke aanklager betaald voetbal heeft het vooronderzoek naar trainer Giovanni Franken afgerond. - Foto: KNVB Media

De onafhankelijke aanklager betaald voetbal heeft het vooronderzoek naar trainer Giovanni Franken (ADO Den Haag), naar aanleiding van zijn gedragingen/uitingen richting (een deel van) het publiek tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - Excelsior d.d. 29 mei jl., afgerond.

Uit het vooronderzoek is gebleken dat Franken tijdens de wedstrijd gedurende langere tijd is bedreigd en op discriminerende en onheuse wijze is bejegend door een grote groep toeschouwers. Deze bevonden zich richting het einde van de wedstrijd niet alleen meer op de tribune maar ook langs het veld, direct achter en rondom de dug-outs.

De aanklager concludeert dat het geëmotioneerde gedrag van Franken richting (een gedeelte van) de toeschouwers daarop een reactie is geweest en heeft, gezien deze omstandigheden, besloten tot een sepot. Het vooronderzoek naar mogelijk gepleegde wanordelijkheden door toeschouwers gedurende en/of na de wedstrijd loopt nog.

Tuchtrechtspraak Betaald Voetbal Tuchtrechtspraak Betaald Voetbal Meer over tuchtrechtspraak in het betaald voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen