Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Drie winstpunten in mindering Helmond Sport

KNVB Media
KNVB Media
14 februari 2022, 17:00

Helmond Sport krijgt drie punten in mindering opgelegd. - Foto: KNVB Media

Helmond Sport krijgt drie winstpunten in mindering opgelegd als gevolg van het accepteren van het schikkingsvoorstel van de onafhankelijke aanklager betaald voetbal. De aanklager kwam tot dit voorstel vanwege het niet voldoen aan de verplichting van de betaald voetbalorganisatie (bvo) om deel te nemen aan de op 14 januari 2022 vastgestelde wedstrijd FC Emmen – Helmond Sport.

De drie winstpunten worden per 14 februari 2022 in mindering gebracht op de eindranglijst (ronde 1 t/m 38) alsmede op de ranglijst van de derde periode (ronde 20 t/m 28) in de competitie van de Keuken Kampioen Divisie seizoen 2021/’22. De inhaaldatum voor de betreffende wedstrijd wordt binnenkort bekend gemaakt.

Motivering

Helmond Sport heeft per e-mail van 13 januari 2022 het bestuur betaald voetbal verzocht om uitstel van de wedstrijd op 14 januari 2022. Het verzoek is op 13 januari 2022 door het bestuur betaald voetbal afgewezen, waarop Helmond Sport definitief heeft laten weten niet aan de wedstrijd te zullen deelnemen.

Een 'regulier' verzoek tot uitstel dient tenminste 72 uur voor aanvang van een wedstrijd te worden ingediend, zoals is voorgeschreven in het Reglement Wedstrijden Betaald Voetbal. De procedure ‘verzoek tot uitstel bij ziekte/virus’ voorziet in een mogelijkheid om op een kortere termijn een verzoek tot uitstel in te dienen, in het geval de bvo te maken heeft met een groot aantal met het coronavirus besmette spelers. 

De aanklager constateert dat het verzoek van Helmond Sport niet voldoet aan de betreffende procedure. Zo heeft Helmond Sport niet kunnen aantonen dat er, als gevolg van ontvangen positieve coronatesten, minder dan 13 (speelgerechtigde) spelers en/of geen doelverdedigers beschikbaar waren voor de wedstrijd van 14 januari 2022.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen