Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Gonçalves Pinto (Sparta) mist alsnog volgende twee duels

KNVB Media
KNVB Media
28 september, 18:00

Michael Gonçalves Pinto wacht toch een uitsluiting. - Foto: KNVB Media

De onafhankelijke commissie van beroep betaald voetbal heeft Michael Gonçalves Pinto (Sparta) veroordeeld tot een uitsluiting van drie wedstrijden, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk, naar aanleiding van zijn rode kaart tijdens de wedstrijd Go Ahead Eagles – Sparta Rotterdam op 28 augustus.

Eerder had de onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal Pinto vrijgesproken wegens gebrek aan voldoende bewijs. De tuchtcommissie oordeelde dat het bewijs van het ten laste gelegde ernstig gemeen spel uitsluitend gebaseerd was op VAR-beelden die niet, of niet voldoende, door andere bewijsmiddelen werd ondersteund. Het Reglement Tuchtrechtspraak Betaald Voetbal eist expliciet méér dan één bewijsmiddel. De aanklager betaald voetbal besloot in beroep te gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie.

Naar het oordeel van de commissie van beroep is wel voldaan aan het bewijsminimum van twee bewijsmiddelen, met name bestaande uit de VAR-beelden en de daarop gebaseerde beoordeling van de scheidsrechter en de verklaring van de tegenspeler. Op grond van deze bewijsmiddelen concludeert de commissie van beroep dat geoordeeld kan worden dat Pinto een tackle heeft ingezet waarbij hij de veiligheid van zijn tegenspeler in gevaar heeft gebracht. De commissie van beroep acht ernstig gemeen spel ten opzichte van een tegenspeler dan ook bewezen.

Michael Pinto Goncalves (Sparta) vrijgesproken Michael Pinto Goncalves (Sparta) vrijgesproken Lees het eerdere bericht op KNVB.nl.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen