Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Waem mist volgende twee duels, Te Wierik vrijgesproken

KNVB Media
KNVB Media
24 september, 13:00

Mike te Wierik is vrijgesproken naar aanleiding van zijn rode kaart tijdens FC Groningen - Vitesse. - Foto: KNVB Media

De onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal heeft speler Matteo Waem (MVV) veroordeeld tot een uitsluiting van drie wedstrijden, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk, naar aanleiding van zijn rode kaart tijdens de wedstrijd MVV - FC Eindhoven van vrijdag 17 september.

Op grond van onder meer de tv-beelden en de verklaring van de tegenstander acht de tuchtcommissie bewezen dat Waem een krachtige trappende beweging heeft gemaakt en daarmee geweld heeft gebruikt ten opzichte van de tegenstander.

Te Wierik

De tuchtcommissie heeft Mike Te Wierik vrijgesproken, naar aanleiding van zijn rode kaart tijdens de wedstrijd FC Groningen - Vitesse van woensdag 22 september. De tuchtcommissie acht niet bewezen dat de speler van FC Groningen zich schuldig heeft gemaakt aan ernstig gemeen spel.

Uit de tv-beelden blijkt dat Te Wierik, in het duel met tegenspeler Openda, door een ongelukkige samenloop van omstandigheden met zijn voet op het been van zijn tegenstander is gekomen, waarna zij beiden zijn doorgegleden. Van het nemen van het risico om zijn tegenstander te blesseren is naar het oordeel van de tuchtcommissie dan ook geen sprake.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen