Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Aanklager: geen verdere vervolging FC Emmen na vooronderzoek aanmoedigingspremies

KNVB Media
KNVB Media
21 mei, 15:17

De onafhankelijke aanklager betaald voetbal ziet af van verdere vervolging van FC Emmen . - Foto: KNVB Media

Na vooronderzoek heeft de onafhankelijke aanklager betaald voetbal besloten om af te zien van verdere vervolging inzake het mogelijk aanbieden van aanmoedigingspremies door FC Emmen aan Fortuna Sittard, voorafgaand aan de wedstrijd Willem II - Fortuna Sittard van zondag 16 mei 2021.

De reglementen van de KNVB verbieden het clubs en spelers om in ruil voor sportieve prestaties aanmoedigingspremies, of enige andere vorm van beloning, aan te bieden en/of te accepteren. Uit het vooronderzoek is naar voren gekomen dat FC Emmen (na het mogelijk zoeken van contact door haar spelers met spelers van Fortuna Sittard) tijdig heeft ingezien en (intern) gecommuniceerd dat het aanbieden van dergelijke premies niet is toegestaan. Daarop heeft de aanklager besloten de zaak te seponeren.

Melding

Naar aanleiding van het onderzoek wenst de aanklager ten slotte publiekelijk te benadrukken dat melding van mogelijke gevallen essentieel blijft en dat clubs en spelers zich bewust zijn en blijven van de gevolgen die hun acties kunnen hebben voor de integriteit van het betaald voetbal als geheel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen